Μαζί με το iPhone 12, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει και δύο νέους ασύρματους φορτιστές.

Πέρα από τα σχεδόν ολοκληρωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που διέρρευσαν την προηγούμενη εβδομάδα για το iPhone 12, μαθεύτηκαν επίσης τα σχέδια της Apple αναφορικά για δύο νέους ασύρματους φορτιστές. Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές, η Apple θα αναβιώσει το δημοφιλές εμπορικό brand MagSafe για αυτούς τους νέους ασύρματους φορτιστές, παράλληλα με την παρουσίαση των νέων iPhone 12.

Οι νέες διαρροές έρχονται από γνωστούς leakers για τα προϊόντα της Apple. Πρόκειται για τους Kang στο Weibo και τον L0vetodream στο Twitter, όπου μάλιστα και οι δύο έχουν αρκετά καλό ιστορικό αναφορικά με την εγκυρότητα των διαρροών τους. Σύμφωνα με τις αναφορές, η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δύο ασύρματους φορτιστές, τον MagSafe Charger κα τον MagSafe Duo Charger. Αν και οι λεπτομέρειες δεν ξεκαθαρίζουν τα ακριβή χαρακτηριστικά τους, ενδεχομένως ο ένας να είναι μικρότερος σε μέγεθος και να υποστηρίζει φόρτιση μίας συσκευής ενώ ο δεύτερος θα είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης δύο συσκευών.

Ο Kang αναφέρει ότι οι φορτιστές MagSafe θα υποστηρίζουν φόρτιση έως και 15W. Πριν ένα μήνα περίπου, η ιστοσελίδα 9to5Mac είχε αναφέρει σε ένα βίντεο πως οι ασύρματοι φορτιστές της Apple να διαθέτουν κάποιου είδους μαγνητική τεχνολογία. Οι φήμες έλεγαν επίσης, πως το iPhone 12 θα ενσωματώνει μαγνήτες σε κυκλικό σχήμα στο εσωτερικό του ώστε να επιτρέψει υποστήριξη για νέα αξεσουάρ. Οι τελευταίες αναφορές φαίνονται να επιβεβαιώνουν ότι μια επίσημη θήκη της Apple θα περιλαμβάνει τη μαγνητική τεχνολογία MagSafe.

Η αναβίωση του MagSafe brand για τη σειρά ασύρματης φόρτισης της Apple έρχεται αφού η Apple ακύρωσε το project AirPower το 2019 για ανησυχίες σχετικά με την αξιοπιστία και την υπερθέρμανση. Η Apple φαίνεται να έχει αλλάξει τη στρατηγική της αυτή τη φορά, επιστρέφοντας στην προσέγγιση με βάση τους μαγνήτες που χρησιμοποίησε για τους φορτιστές MagSafe για τη σειρά MacBook για πολλά χρόνια.