Την πεπατημένη που ακολούθησε με τα iPhone SE και 6S συνεχίζει η Apple, η οποία θα ξεκινήσει να παράγει τις ναυαρχίδες iPhone στην Ινδία, μέσα στο 2019.

Η Foxconn θα κατασκευάζει τα ακριβότερα μοντέλα iPhone, τα οποία αρχικά αναμένονται να είναι εκείνα της σειράς "Χ". Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Foxconn στην πόλη Sriperumbudur, της νότιας πολιτείας του Tamil Nadu.

Η ταϊβανέζικη εταιρία αναμένεται να δαπανήσει πάνω από $365 εκ. σε εργασίες επέκτασης του εργοστασίου, μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή των ναυαρχίδων της Apple, μια επένδυση που αναμένεται να δημιουργήσει έως και 25.000 θέσεις εργασίας. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν τα iPhone "Made in India" προορίζονται αποκλειστικά για την αγορά της χώρας, η και για παγκόσμια διάθεση.

Μέσα στο 2018, η Apple επαναπροσδιόρισε την στρατηγική που ακολουθεί στην Ινδία, με σκοπό να γίνει περισσότερη ανταγωνιστική με βάση της ανάγκες της ιδιαίτερης αυτής αγοράς. Η νέα στρατηγική περιλαμβάνει καλύτερες και μεγαλύτερης διάρκειας προσφορές, αυξημένους στόχους πωλήσεων, ντεμπούτο επισήμων Apple retailer στην Ινδία και βελτιωμένους σχέσεις με τους "τρίτους" πωλητές, όπως και βελτιωμένη υποστήριξη σε εφαρμογές και υπηρεσίες για το εγχώριο κοινό, με μία νέα έκδοση του Apple Maps να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2020.

Η επέκταση κατασκευής συσκευών στην Ινδία, θεωρείται από πολλούς μια κίνηση της Apple με απώτερο σκοπό την αποφυγή των "παρενεργειών" από τον τρέχοντα εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας. Η εταιρία εξακολουθεί να "χωλαίνει" στην ινδική αγορά, κυρίως εξαιτίας των υψηλών τιμών των iPhone. Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, η Apple πασχίζει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει σε μία υπέρ-ευαίσθητη αγορά, όπου το 75% των συσκευών της αγοράς κοστίζουν λιγότερα από $250.

MacRumors