Με τις αναβαθμίσεις του iOS να έρχονται η μία πίσω από την άλλη τον τελευταίο καιρό, η τελευταία έκδοση 13.3 ίσως φέρει και μία σημαντική δυνατότητα που αφορά τον Γονικό Έλεγχο.

Ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος Viettel που εδρεύει στο Βιετνάμ, δημοσίευσε μία σελίδα η οποία μας δίνει μία πρώτη εικόνα του iOS 13.3 αναφορικά με τις αλλαγές που φέρνει, με την κυκλοφορία του να γίνεται στις 11 Δεκεμβρίου ή λίγο νωρίτερα. Η τελευταία αναβάθμιση θα φέρνει και μία νέα δυνατότητα Γονικού Ελέγχου κατά την οποία οι γονείς θα μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση στις επαφές μέσα από το Screen Time.

Οι γονείς θα μπορούν να ορίσουν με ποιους μπορούν τα παιδιά να μιλάνε αλλά και πότε. Αυτό θα ισχύει για τηλεφωνικές κλήσεις, FaceTime και Μηνύματα (Messages). Ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία αν για παράδειγμα δεν θέλεις το παιδί να πραγματοποιεί βίντεο κλήσεις που διαρκούν όλο το βράδυ.

Οι άλλες βελτιώσεις του iOS 13.3 επικεντρώνονται περισσότερο σε μεγαλύτερης ηλικίας κοινό. Το τελευταίο λογισμικό θα υποστηρίζει τα κλειδιά ασφαλείας FIDO2 για να μπορεί να κάνει κάποιος sign-in χωρίς να γράφει κωδικούς πρόσβασης ενώ την ίδια στιγμή διορθώσεις γίνονται και στα αυτοκόλλητα Memoji και την προεπιλογή τους στο πληκτρολόγιο.

Η αναβάθμιση αναμένεται να κυκλοφορήσει για iPadOS και tvOS. Αν και οι αλλαγές δεν είναι μεγάλες όπως για παράδειγμα το Deep Fusion της έκδοσης 13.2, είναι αρκετές για να κλείσει η χρονιά για την Apple.

Engadget

  • Like 1