Η καθυστέρηση της παραγωγής του iPhone 12 θα μπορούσε να φέρει ελλείψεις στην αγορά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple θα καθυστερήσει τη μαζική παραγωγή του iPhone 12 κατά ένα μήνα, αφού όπως φαίνεται η έξαρση της πανδημίας θα επηρεάσει τελικά τα πλάνα της αμερικανικής εταιρίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει 4 νέα iPhone με οθόνες OLED μεταξύ 5.4’’ και 6.7’’.

Όπως μας έχει συνηθίσει η Apple τα τελευταία χρόνια, η νέα γενιά iPhone αποκαλύπτεται τον Σεπτέμβριο με τις πρώτες αποστολές να ξεκινούν λίγο πριν το τέλος του ίδιου μήνα. Η Apple μπορεί και ανταποκρίνεται έγκαιρα στις παραγγελίες, αφού η μαζική παραγωγή των μοντέλων ξεκινά από τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάτι που ενδεχομένως να μην μπορεί να γίνει αυτή τη χρονιά.

Αν τελικά υπάρξει καθυστέρηση στην παραγωγή, αυτή ίσως να μην επηρεάσει την ημερομηνία παρουσίασης των iPhone 12. Αν και η παραγωγή των τηλεφώνων θα γίνει κανονικά μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, η Wall Street Journal εικάζει πως ενδέχεται να δούμε ελλείψεις στην αγορά, ειδικά προς το τέλος του έτους.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple έρχεται αντιμέτωπη με καθυστερήσεις που αφορούν την παραγωγή. Το iPhone X το οποίο είχε παρουσιαστεί μαζί με το iPhone 8 τον Σεπτέμβριο του 2017, κυκλοφόρησε δύο μήνες μετά, τον Νοέμβριο, λόγω θεμάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Ενώ και το iPhone XR, το οποίο είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2018, κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά, τον Οκτώβριο, έπειτα από θέματα που υπήρχαν με την παραγωγή της LCD οθόνης.

The Verge