Αν και η αμερικανική εταιρεία δοκίμασε τεχνολογία Touch ID με τον αισθητήρα κάτω από την οθόνη, τελικά δεν θα την ενσωματώσει.

Παρά τις δοκιμές της τεχνολογίας, η Apple αποφάσισε να μην συμπεριλάβει αισθητήρα Touch ID κάτω από την οθόνη στο επερχόμενο iPhone 13, συνεχίζοντας να αφήνει στους χρήστες το Face ID ως τη μόνη επιλογή βιομετρικής πιστοποίησης στο iPhone.

Η Apple δοκίμαζε τεχνολογία Touch ID για να τοποθετήσει τον αισθητήρα κάτω από την οθόνη στο iPhone, επιτρέποντας στους χρήστες να βάλουν το δάχτυλό τους στην οθόνη για έλεγχο της ταυτότητάς τους. Αν και η Apple δοκιμάζει και ερευνά τακτικά νέες ιδέες και τεχνολογίες, αναφορές νωρίτερα φέτος υποδείκνυαν πως η εταιρεία ήταν σε καλό δρόμο για να συμπεριλάβει το νέο Touch ID στα iPhone 13.

Τώρα όμως, τα σχέδια της Apple έχουν αλλάξει δραματικά, όπως αναφέρει το Bloomberg, με τον τελικό στόχο της εταιρείας να είναι η ενσωμάτωση του Face ID κάτω από την οθόνη και όχι το Touch ID. Η δεύτερη γενιά iPhone SE είναι προς το παρόν το μοναδικό iPhone που διαθέτει Touch ID ενώ υπάρχει και μια πρόσφατη επανεμφάνιση και στο iPad. Στο iPad Air, η Apple κατάφερε να ενσωματώσει το Touch ID στο βασικό κουμπί Power. Η Apple θα μπορούσε να φέρει αντίστοιχη τεχνολογία και στα μελλοντικά iPhone, διατηρώντας παράλληλα το Face ID αποκλειστικά στα ακριβότερα μοντέλα της σειράς.

Ο λόγος για αυτή την απόφαση της Apple παραμένει άγνωστος. Ωστόσο, η εταιρεία μπορεί να έκρινε πως η τεχνολογία δεν ήταν αρκετά ώριμη για να γίνει mainstream στα κορυφαία iPhone του 2021. Ίσως όμως να αισθάνθηκε και λιγότερη πίεση μετά την κυκλοφορία του iOS 14.5, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τα iPhone με το Apple Watch.

Η πανδημία και η καθημερινή χρήση μάσκας προσώπου αύξησαν τη ζήτηση για τεχνολογία Touch ID, καθώς το Face ID δεν λειτουργεί σωστά όταν ο χρήστης φοράει κάποιο κάλυμμα στο πρόσωπο. Η Apple αντιμετώπισε το πρόβλημα με το iOS 14.5 και το watchOS 7.4 επιτρέποντας στους χρήστες να ξεκλειδώσουν το iPhone ενώ φορούν μάσκα, αρκεί να διαθέτουν Apple Watch.

Παρά τις ελλείψεις, η Apple εξακολουθεί να σχεδιάζει σημαντικές αναβαθμίσεις για το iPhone 13. Τα νέα iPhone θα φέρνουν σε μεγάλο βαθμό αναβαθμίσεις στις δυνατότητες της κάμερας, συμπεριλαμβανομένου του ProRes και της λειτουργίας portrait για τα βίντεο. Επίσης, τα νέα τηλέφωνα θα έχουν μικρότερο notch, μεγαλύτερες μπαταρίες αλλά και βελτιωμένη απόδοση.

  • Like 3
  • Sad 1