Τα iPhone 12 και HomePod mini θα υποστηρίζουν την τεχνολογία, ενώ η Xiaomi έκανε επίδειξη της χρήσης UWB σε συσκευές της, προ ολίγων ημερών.

Με την αποκάλυψη του HomePod mini, η Apple έκανε επίδειξη της τεχνολογίας Ultra Wideband που ενσωματώνεται τόσο στο ηχείο, όσο και στα νέα iPhone 12, 12 Pro/Pro Max και 12 mini, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιείται το μέχρι πρότινος μυστηριώδες U1 chip - το οποίο είδαμε και στα περυσινά Phone 11/11 Pro/11 Pro Max.

Πρακτικά, οι συσκευές που διαθέτουν το εν λόγω chip θα μπορούν να επικοινωνούν απρόσκοπτα μεταξύ τους για ασύρματη ανταλλαγή πληροφοριών σε μικρές αποστάσεις. Για παράδειγμα, φέρνοντας το iPhone κοντά στο HomePod mini, η μουσική θα μεταφέρεται από το ηχείο στο κινητό ή αντίστροφα. Στις επίσημες σελίδες των iPhone 12, η Apple αναφέρει πως το UWB χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε η συσκευή να έχει αίσθηση του χώρου - πρακτικά, η λογική λέει πως αυτό ανοίγει τον δρόμο για ευρύτερη χρήση του μέσα στο οικοσύστημα Apple Home.

Κάτι τέτοιο μας επέδειξε η Xiaomi σε ένα σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στην κινεζική πλατφόρμα Weibo (πηγή: AndroidAuthority), πριν λίγες ημέρες. Παρότι το βίντεο είναι εξ ολοκλήρου στα κινέζικα, όπως θα διαπιστώσετε γρήγορα, τα όσα βλέπουμε αρκούν για να καταλάβουμε ότι η διαχείριση ενός smart home θα γίνεται πολύ ευκολότερη σε κάποιες περιπτώσεις χάρη στο UWB.

Επιπλέον, η Samsung έκανε εκτενή αναφορά στην τεχνολογία και μάλιστα αναφέρθηκε σε αυτό ως το "next big thing" στην ασύρματη επικοινωνία. Δύο από τις σημαντικότερες πρόσφατες συσκευές της, τα Samsung Galaxy Note 20 Ultra και Samsung Galaxy Z Fold 2, ενσωματώνουν αντίστοιχο UWB chip.

Σίγουρα, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε περισσότερα για τους τρόπους ενσωμάτωσής του σε διάφορες συσκευές, αλλά και να δούμε ποιοι άλλοι κατασκευαστές θα επιλέξουν (και αν) να μπουν στο «χορό».

  • Like 7
  • Sad 1