Αν και τα καταστήματά της λεηλατήθηκαν, η Apple χρησιμοποιεί εδώ και αρκετό καιρό ψηφιακά αντικλεπτικά μέτρα.

Μαζί με άλλα καταστήματα κάθε είδους, έτσι και τα Apple Stores έχουν λεηλατηθεί εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αν και τα καταστήματα άνοιξαν σχετικά πρόσφατα μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η Apple τα έκλεισε και πάλι σε όλη τη χώρα.

Όσοι όμως έκλεψαν κάποιο iPhone, τους περίμενε μία έκπληξη. Τα κλεμμένα iPhone δεν λειτουργούν ενώ μπορεί ακόμη και να παρακολουθούνται από την Apple ή τις Αστυνομικές Αρχές. Τα άτομα που φέρεται να έχουν λεηλατήσει τα καταστήματα της Apple, διαπίστωσαν ότι τα τηλέφωνα απενεργοποιήθηκαν αυτόματα ενώ στην οθόνη εμφάνισαν μηνύματα όπως τα παρακάτω:

Παρακαλώ επιστρέψτε τη συσκευή στην Apple. Αυτή η συσκευή έχει απενεργοποιηθεί και παρακολουθείται. Οι τοπικές αρχές θα ειδοποιηθούν.

Αρκετά από αυτά τα μηνύματα έχουν εμφανιστεί στο Reddit και στο Twitter τις τελευταίες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, είναι άγνωστο για την ώρα, πόσα iPhone έχουν κλαπεί από τα Apple Stores και πόσα από αυτά κατέληξαν σε ανυποψίαστους που ήθελαν να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο τηλέφωνο.

Είναι γνωστό ότι η Apple χρησιμοποιεί ειδικές εικόνες επίδειξης του iOS στις δοκιμαστικές συσκευές iPhone. Όταν αυτές οι συσκευές βγουν εκτός εμβέλειας του Wi-Fi του καταστήματος, απενεργοποιούνται αυτόματα. Φυσικά, η Apple προσφέρει ήδη μία υπηρεσία στους χρήστες που ονομάζεται FindMy και με την οποία μπορούν να εντοπίσουν τη χαμένη τους συσκευή. Οπότε δεν θα έκανε εντύπωση το γεγονός η Apple να χρησιμοποιεί τα δικά της εργαλεία.

Οι New York Times ανέφεραν ότι το περιβάλλον ήταν σχετικά πιο ειρηνικό εχθές το βράδυ σε σύγκριση με άλλες νύχτες, αφού υπήρξαν αρκετά λιγότερες περιπτώσεις λεηλασίας. Το πότε όμως η Apple θα ανοίξει και πάλι τα καταστήματά της, παραμένει άγνωστο.