Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα iPhone με τριπλή κύρια κάμερα, ενώ θα επιμείνει στην κατασκευή ενός χαμηλότερου κόστους iPhone με οθόνη LCD IPS, παρά τις χαμηλότερες του αναμενόμενου πωλήσεις του iPhone XR.

Η Apple έχει στην αγορά μοντέλα smartphones με διπλή κύρια κάμερα, αλλά άλλοι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και LG έχουν μοντέλα με τουλάχιστον τρεις κάμερες στην αγορά. Η προσθήκη μίας ακόμη κάμερας, θα βοηθήσει την Apple να προσφέρει περισσότερα user-friendly χαρακτηριστικά όπως κοντινά «telephoto» και βελτιωμένο τύπου «bokeh» εφέ. Τελευταία επίσης κυκλοφόρησαν κάποια renders, με βάση φήμες, που δείχνουν πως θα μοιάζει ενδεχομένως ένα iPhone με triple-camera setup.

Σύμφωνα με το άρθρο της Wall Street Journal, η Apple δεν ήθελε απαραίτητα να κατασκευάζει μία ακόμα οικονομικότερη –για τα δεδομένα των iPhone- συσκευή σαν το XR, ωστόσο το επόμενης γενιάς μοντέλο βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη εδώ και αρκετούς μήνες, και ενδεχομένως θα κόστιζε περισσότερο στην εταιρεία να ακυρώσει την κυκλοφορία του. Από το 2020 πάντως σκοπεύει όλες οι συσκευές της εταιρείας να εφοδιάζονται με οθόνες OLED, που προσφέρουν εξαιρετική αντίθεση και χρωματική απόδοση.

Τα iPhone, δείχνουν να είναι όσο περνάει ο καιρός όλο και λιγότερο ανταγωνιστικά ενάντια σε μοντέλα σαν αυτά της Huawei και άλλων κατασκευαστών, που είναι τουλάχιστον το ίδιο τεχνολογικά προηγμένα, αν όχι περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι σκέφτεται να κάνει η Αμερικάνικη εταιρεία, από τεχνολογικής άποψης, για να ανακτήσει το προβάδισμα που είχε.

Engadget