Η Apple ειδοποίησε πρόσφατα τους developers πως όλα τα apps που θα υποβάλλονται στην ίδια για το App Store από τον Απρίλιου του 2018 θα πρέπει να υποστηρίζουν την Super Retina οθόνη του iPhone X.

Αυτό σημαίνει ότι οι developers νέων apps θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι είναι συμβατά με την εγκοπή (notch) καθώς και με την edge-to-edge οθόνη OLED των 5,8 ιντσών.  Η Apple πάντως δεν έχει ορίσει κάποιο deadline για το πότε τα μελλοντικά updates των σημερινών εφαρμογών στο App Store θα πρέπει να υποστηρίζουν εγγενώς το iPhone X. Από τον Απρίλιο επίσης όλες οι νέες εφαρμογές θα πρέπει επίσης να έχουν δημιουργηθεί έχοντας ως βάση το iOS 11 SDK.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει επιβάλλει κανόνες περισσότερο επιθετικά σε ότι έχει να κάνει με την υποστήριξη των συσκευών της. Η Apple έκανε γνωστά τα νέα σε developers μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο  οποίο επίσης ενθαρρύνει τη χρήση των νέων χαρακτηριστικών του iOS 11, όπως του Core ML, του SiriKit και του ARKit.

Σε κάθε περίπτωση, το compilation με iOS 11 SDK δεν απαιτεί απαραίτητα και την εκμετάλλευση των νέων χαρακτηριστικών. Εξασφαλίζει ωστόσο ότι οι developers χρησιμοποιούν τα νέα εργαλεία development της Apple, ώστε να δημιουργηθούν apps με χαρακτηριστικά που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας. Οι περισσότεροι πάντως developers δίνουν προτεραιότητα στο iPhone X με τις εφαρμογές τους ήδη.

screen-shot-2018-02-15-at-20-34-57.jpg.baeddf31ff55ffe9765207083fb3b4cf.jpg

9to5Mac