Αν και η Apple με επιστολή της στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε ανάγκη για «throttling» στα περσινά κινητά της με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας λόγω του προηγμένου τους hardware, φαίνεται πως… άλλαξε γνώμη.

Έτσι, παρά τις δημόσιες απολογίες, τις αναβαθμίσεις στο λογισμικό και το πρόστιμο των $5,7 δισεκατομμυρίων στην Ιταλία, η Apple και το «Batterygate» θα συνεχίσουν να μας απασχολούν. Από ότι φαίνεται λοιπόν, με την διάθεση του iOS 12.1, το αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό τέθηκε ξανά σε ισχύ, και βρήκε τον δρόμο του και στα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X.

Στην ιστοσελίδα υποστήριξης της Apple, το The Verge εντόπισε την παρακάτω παράγραφο που σχετίζεται με την αλλαγή:

«Επιπλέον, οι χρήστες είναι τώρα σε θέση να βλέπουν αν η λειτουργία διαχείρισης της απόδοσης που διαχειρίζεται δυναμικά τη μέγιστη απόδοση για να αποτρέψει τυχόν απρόσμενες διακοπές της λειτουργίας είναι ενεργοποιημένη και μπορούν να επιλέξουν να την απενεργοποιήσουν. Το χαρακτηριστικό ισχύει για τα iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Από το iOS 12.1, και τα iPhone 8, το iPhone 8 Plus και το iPhone X διαθέτουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ωστόσο η διαχείριση της απόδοσης ενδέχεται να είναι λιγότερο αισθητή λόγω του πιο εξελιγμένου σχεδιασμού του hardware και του λογισμικού».

Ως αποτέλεσμα της δημόσιας κατακραυγής για το «Batterygate», η Apple ανακοίνωσε ένα οικονομικότερο πρόγραμμα αντικατάστασης της μπαταρίας που ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Όμως όπως επισημαίνει η Apple παραπάνω, το χαρακτηριστικό διαχείρισης της μέγιστης απόδοσης (ουσιαστικά το throttling) θα είναι λιγότερο αισθητό στα iPhone 8 και 8 Plus αλλά και στο iPhone X χάρη στο προηγμένο τους hardware [το λεγόμενο throttling, και επομένως ο «υποχρονισμός» στον επεξεργαστή γενικής χρήσης ή και στον επεξεργαστή γραφικών, πραγματοποιείται με στόχο την αποτροπή βλάβης στο hardware (π.χ μειώνεται η θερμοκρασία λειτουργίας) ή όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση για τη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ανά πάσα στιγμή].

Οι μπαταρίες με τον καιρό «χάνουν» σε απόδοση, όμως τώρα μπορείτε να ελέγχετε την υγεία της μπαταρία της συσκευής σας μέσω των ρυθμίσεων της συσκευής, από όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία «throttling» εφόσον το επιθυμείτε.

Engadget

  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1