Μετά την καταδικαστική απόφαση Κινέζικου δικαστηρίου εις βάρος της Apple, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει τα παλαιότερα μοντέλα iPhone στην Κίνα όπου και παρουσιάζεται το πρόβλημα.

Η Qualcomm ανακοίνωσε ότι ένα δικαστήριο της Fuzhou κατέληξε στο ότι η Apple παραβιάζει δύο πατέντες τις οποίες κατέχει η κατασκευάστρια τσιπ, διατάζοντας την άμεση παύση πωλήσεων παλαιότερων μοντέλων IPhone στην Κινεζική αγορά, από το 6S έως το Χ.

"Βάσει των μοντέλων iPhone που προσφέρουμε στην Κίνα, πιστεύουμε ότι είμαστε έννομοι", σχολίασε η Apple. "Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα διαθέσουμε ένα software update για τους χρήστες μας στην Κίνα, το οποίο θα αντιμετωπίζει το μικρό θέμα που υπήρξε με τις δύο πατέντες", κατέληξε.

Η υπόθεση η οποία στοιχειοθετήθηκε από την Qualcomm, είναι μέρος μιας παγκόσμια διαμάχης πατεντών ανάμεσα στις δύο αμερικανικές εταιρίες, έχοντας ως αποτέλεσμα δεκάδες μηνύσεις όπου δημιουργούν ανησυχία για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Apple σε μια από τις μεγαλύτερες της παγκόσμιες αγορές, ειδικότερα εν μέσω περιόδου όπου η μειωμένη ζήτηση για τα νέα iPhone πολιορκεί τις μετοχές της εταιρίας. Η Apple έχει ήδη ασκήσει έφεση στην δικαστική απόφαση.

Reuters

  • Like 1