Διαρροή αποκαλύπτει πως η Apple θα προσθέσει τη σχετική δυνατότητα μέσω ενημέρωσης εν ευθέτω χρόνω.

Έγγραφο που διέρρευσε στο Reddit από υπαλλήλους της Apple (το MacRumors επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του), αποκαλύπτει τα σχέδια της εταιρείας για την υποστήριξη συνδεσιμότητας 5G στη Dual SIM λειτουργία των iPhone 12 και iPhone 12 Pro μέσω ενημέρωσης λογισμικού. Με το λανσάρισμα των συσκευών δε θα ισχύει βέβαια κάτι τέτοιο και μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο, η απάντηση στην ερώτηση αν το 5G δουλεύει στη λειτουργία Dual SIM είναι η ακόλουθη:

Όταν χρησιμοποιούνται δύο γραμμές στη λειτουργία Dual SIM, η συνδεσιμότητα 5G σε ό,τι αφορά τα δεδομένα δεν υποστηρίζεται σε καμία από τις δύο -η σύνδεση πραγματοποιείται με 4G LTE. Αν οι πελάτες χρησιμοποιούν μόνο eSIM και είναι συνδεδεμένοι σε δίκτυο 5G με πρόγραμμα που να τους δίνει αυτή τη δυνατότητα, τότε θα έχουν πρόσβαση κανονικά.

Οι διαρροές βέβαια υποστηρίζουν ότι η Apple θα προσθέσει υποστήριξη συνδεσιμότητας 5G στη λειτουργία Dual SIM αργότερα μέσα στη χρονιά, μέσω ενημέρωσης λογισμικού.

Θυμίζουμε πως από τα iPhone Xs/Xs Max κι έπειτα, οι συσκευές της Apple διαθέτουν υποδοχή για φυσική και ψηφιακή κάρτα SIM (SIM και eSIM αντίστοιχα), υποστηρίζοντας λειτουργία Dual SIM, προκειμένου με τον τρόπο αυτό ο χρήστης να έχει παράλληλη πρόσβαση σε δύο γραμμές (αρκετά χρήσιμο για όσους χρησιμοποιούν και εταιρική συσκευή ή ταξιδεύουν συχνά σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης).