Και με την κάμερα να μπορεί να αναγνωρίσει μικρότερα QR codes

Η Apple ξεκίνησε τη σταδιακή διάθεση του iOS 14.4 για iPhone και iPad που αν και δεν έχει σημαντικές αλλαγές όπως έγινε με το iOS 14.3, φέρνει κάποιες βελτιώσεις. Αρχικά, στο μενού ρυθμίσεων προστέθηκε η δυνατότητα ο χρήστης να επιλέγει τον τύπο συσκευών τρίτων κατασκευαστών που θα συνδέεται το iPhone μέσω Bluetooth. Με τη δυνατότητα αυτή, το iPhone μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια τα επίπεδα της έντασης του ήχου έτσι ώστε να σας στείλει σχετικές ενημερώσεις σε περίπτωση που κατά την ακρόαση, η μουσική έχει τέτοια ένταση που μπορεί να σας προκαλέσει πρόβλημα ακοής με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον βελτίωση έγινε στην εφαρμογή της κάμερας, ώστε να αναγνωρίζει καλύτερα, QR codes μικρότερου μεγέθους ενώ προστέθηκε νέα ειδοποίηση που αφορά εξαρτήματα της κάμερας σε περίπτωση που γίνει επισκευή ενός iPhone 12 και δεν χρησιμοποιηθούν ανταλλακτικά της Apple. Φυσικά περιέχονται και αρκετές διορθώσεις/bug fixes με μια βασική διόρθωση να αφορά της HDR φωτογραφίες που παρουσίαζαν artifacts σε iPhone 12 Pro. Επίσης διορθώθηκε και το lag του πληκτρολογίου που παρουσιάστηκε στην αρχική έκδοση του iOS 14.

Σε ξεχωριστό blog post, η Apple ανέφερε πιο συγκεκριμένα όλες τις βελτιώσεις του iOS 14.4 που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια. Συγκεκριμένα, η ενημέρωση επίλυσε τρία κενά ασφαλείας στο kernel του Safari Webkit Engine που μπορεί να είχαν χρησιμοποιηθεί για κακόβουλες επιθέσεις. Πρόσθεσε ακόμα πως θα αναφερθεί στο μέλλον πιο αναλυτικά για αντίστοιχα κενά ασφαλείας, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Τέλος, κυκλοφόρησε και το watchOS 7.3, που έρχεται με τη νέα λειτουργία Time to Walk του Fitness+ και Unity Watch face. Αν δεν σας εμφανίστηκε ακόμη σχετική ειδοποίηση για την ενημέρωση, μπορείτε να ελέγξετε χειροκίνητα από τις ρυθμίσεις της συσκευής.

  • Like 2