Η ακύρωση θορύβου ήταν επί αρκετά χρόνια μια σημαντική λειτουργία των iPhone

H λειτουργία ακύρωσης θορύβου (noise cancellation) της Apple ήταν ένα βασικό στοιχείο των παλαιότερων iPhone, αλλά όπως όλα δείχνουν, η λειτουργία αφαιρέθηκε μόνιμα από τη σειρά iPhone 13. Η συγκεκριμένη λειτουργία μειώνει τους θορύβους από το περιβάλλον κατά τη διάρκεια κλήσεων, κάνοντας έτσι την ομιλία πιο εύκολη.

Σύμφωνα με έναν χρήστη του 9to5Mac όμως που επικοινώνησε με την υποστήριξη της Apple, έλαβε την απάντηση πως η λειτουργία αυτή (Phone Noise Cancellation) δεν είναι διαθέσιμη στα iPhone 13 μοντέλα και γι' αυτό δεν βρίσκεται στις Ρυθμίσεις της συσκευής. Όταν ρώτησε για διευκρίνηση, η ομάδα υποστήριξης επιβεβαίωσε πως η λειτουργία δεν υποστηρίζεται.

"Phone Noise Cancellation is not available on iPhone 13 models, which is why you do not see this option in [the Accessibility] settings."

Ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα εμφανίστηκαν λίγο μετά την αρχική διάθεση των συσκευών, με χρήστες σε Reddit και στο επίσημο φόρουμ υποστήριξης της Apple να προσέχουν πως η λειτουργία λείπει από τις επιλογές προσβασιμότητας. Η λειτουργία υπάρχει σε παλαιότερες συσκευές με iOS 15, αλλά όχι σε iPhone 13.

H λειτουργία ακύρωσης θορύβου χρησιμοποιεί το μικρόφωνο της κάμερας για να ανιχνεύσει και να αφαιρέσει ήχους από το περιβάλλον του χρήστη, καθαρίζοντας έτσι τη φωνή σε κλήσεις ή FaceTime - κάτι που εκτιμούν όσοι έχουν προβλήματα ακοής. Για την ώρα, η Apple δεν επιβεβαίωσε επίσημα την αφαίρεση της λειτουργίας, με μοναδική πηγή να είναι έμμεσα η τεχνική υποστήριξη της Apple.

  • Confused 3