Το οποίο σύμφωνα με αναφορές δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους πωλήσεων, με την εταιρεία να επικεντρώνεται στα 3 πετυχημένα μοντέλα iPhone 12

Στο σύνολό της, η σειρά iPhone 12 αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Apple, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως κάθε μοντέλο ήταν το ίδιο πετυχημένο. Σύμφωνα με αναφορές του TrendForce, η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή του iPhone 12 Mini χωρίς καμία σχετική ενημέρωση.

Σύμφωνα με τη Ταϊβανέζικη ερευνητική εταιρεία το Mini έκανε αισθητά χειρότερες πωλήσεις σε σύγκριση με τα άλλα μοντέλα της σειράς, με το αποτέλεσμα να είναι η Apple να προχωράει στον τερματισμό της παραγωγής, δίνοντας σημασία στα τρία υπόλοιπα μοντέλα.

Το iPhone 12 Mini είχε αρκετά θετικά στοιχεία, ειδικά όσον αφορά το ισχυρό hardware σε μια μικρή και οικονομικότερη συσκευή. Αν και δεν υποστηρίζει fast charging, έχει μικρότερη μπαταρία και χαμηλότερο ρυθμό ανανέωσης, παραμένει ένα από τα λίγα flagship σε αυτό το μέγεθος.

Φυσικά πλέον υπάρχουν Android ανταγωνιστές όπως το Sony Xperia 5 II και το Asus Zenfone 8 στις 6,1 και 5,9 ίντσες αντίστοιχα, τα οποία όμως είναι μεγαλύτερα από τις 5,4 ίντσες του Mini, κάτι που κάνει το iPhone 12 Mini την μόνη επιλογή όσων θέλουν μια μικρότερη συσκευή.

Η απόφαση της Apple δημιουργεί ερωτήματα για το μέλλον του μοντέλου, καθώς σύμφωνα με το TrendForce η φημολογούμενη σειρά iPhone 12S θα διαθέτει μικρότερο notch και άλλες βελτιστοποιήσεις, χωρίς μεγάλες αλλαγές. Για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για την διάθεση ενός iPhone 12S Mini, με ένα πιθανό iPhone 13 Mini να είναι επίσης απίθανο.

Τέλος, παρόλο που φαίνεται να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τη συγκεκριμένη αγορά, όπως όλα δείχνουν δεν είναι αρκετοί για τις κατασκευάστριες εταιρείες ώστε να επενδύουν στην ανάπτυξή τους, με τις πωλήσεις να κάνουν ξεκάθαρο πως η πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού θέλει μεγαλύτερες συσκευές.

  • Like 1