Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Elec, για να δημιουργήσει τις οθόνες των συσκευών iPhone 14 Pro με την εγκοπή σε σχήμα κάψουλας στο επάνω μέρος, η Apple ζήτησε από τη Samsung να χρησιμοποιήσει μια ακόμη πιο προηγμένη μέθοδο παραγωγής που θα προστάτευε το τμήμα των οθονών γύρω από την οπή από πιθανή ζημιά και απώλειες στην ποιότητας εικόνας.

Όπως είναι γνωστό, τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max είναι τα πρώτα μοντέλα iPhone που διαθέτουν οπές στις οθόνες τους, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα iPhone που διαθέτουν εγκοπές (notch). Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας The Elec, η Apple ζήτησε από τη Samsung να χρησιμοποιήσει πρόσθετο εξοπλισμό «inkjet» κατά την παραγωγή των οθονών των high-end συσκευών iPhone για να δημιουργήσει τις οπές χωρίς να επηρεαστεί το πάνελ OLED τριγύρω τους.

Για να δημιουργήσετε το άνοιγμα σε σχήμα κάψουλας εντός της οθόνης, η Samsung έπρεπε να ανοίξει την οπή απευθείας στο πάνελ OLED, όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή ορισμένων από τα εικονοστοιχεία που περιβάλλουν την οπή, κάτι που επίσης θα οδηγούσε στην έκθεση τους σε υγρασία και σε οξυγόνο. Για να αποτρέψει την πιθανή έκθεση των περιβαλλόντων εικονοστοιχείων στην υγρασία και στο οξυγόνο, η Samsung κατασκεύασε ένα ειδικό «φράγμα» που διαχώριζε την οπή από τα γύρω εικονοστοιχεία. «Για να δημιουργηθεί η οπή για τον μπροστινό φακό της κάμερας, κ.λπ., στο επάνω μέρος της οθόνης OLED, πρέπει να ανοιχτεί μία οπή κατά το post-processing (module process). Αν η ενθυλάκωση λεπτής μεμβράνης υποστεί ζημιά, η OLED εκτίθεται σε υγρασία και οξυγόνο και η διάρκεια ζωής του προϊόντος μειώνεται δραστικά». Για αυτόν τον λόγο, η Samsung Display χρησιμοποίησε εξοπλισμό inkjet για να δημιουργήσει ένα διαχωριστικό/φράγμα που χωρίζει την οπή από την υπόλοιπη περιοχή. Η παραπάνω διαδικασία πραγματοποιείται μετά την ενθυλάκωση λεπτής μεμβράνης και την εφαρμογή των ηλεκτροδίων αφής στη σειρά OLED των συσκευών iPhone 14 Pro και στην ομαλοποίηση/επιπεδοποίηση του πάνελ. Η Samsung Display κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία κατά τις προδιαγραφές που είχε ορίσει η Apple χρησιμοποιώντας τεχνολογία λέιζερ αντί για εξοπλισμό inkjet, ωστόσο λέγεται ότι η Apple προτίμησε τη μέθοδο inkjet.

Η Samsung έχει μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή οθονών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με εγκοπές και οπές. Σχεδόν όλα τα smartphones της Samsung διαθέτουν πλέον οθόνες με μία οπή ή εγκοπή για τις ανάγκες της εμπρόσθιας κάμερας. Παρόλα αυτά, στην περίπτωση των συσκευών iPhone 14 Pro, η εταιρεία είχε να κάνει με δύο τέτοιες εγκοπές με την Apple να επιθυμεί να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην παραγωγή των οθονών για τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max ώστε να διασφαλίσει ότι τα εικονοστοιχεία γύρω από τις οπές δεν θα υποβαθμίζουν την ποιότητα της εικόνας.

Σύμφωνα με την εταιρεία The Elec, η LG Display, που είναι ο δεύτερος προμηθευτής οθονών της Apple για τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο κατασκευής. Τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus διαθέτουν την γνωστή εγκοπή στην οθόνη που γνωρίζουμε ωστόσο τα επόμενα μοντέλα (iPhone 15 και 15 Plus) φημολογείται ότι θα διαθέτουν την ίδια οπή σε σχήμα κάψουλας (Dynamic Island) με τα μοντέλα «Pro».

  • Like 4