Ορισμένοι από τους πρώτους αγοραστές των συσκευών iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max αναφέρουν ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όταν χρησιμοποιούν την κύρια κάμερα της συσκευής τους σε συνδυασμό με το λογισμικό τρίτων.

Τα ζητήματα παραμένουν επί του παρόντος άλυτα και ενδεχομένως να οφείλονται σε κάποιου τύπου ασυμβατότητα μεταξύ της κύριας μονάδας και ορισμένων εφαρμογών τρίτων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9το5Mac, οι χρήστες περιγράφουν την συμπεριφορά της κάμερας όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ορισμένες third-party εφαρμογές με τρέμουλο (shaking) ή «κροτάλισμα» (rattling) ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για μηχανικούς θορύβους όταν χρησιμοποιούν την κάμερα σε εφαρμογές όπως το Instagram, το TikTok ή το Snapchat.

Κάποιοι χρήστες μοιράστηκαν την εμπειρία τους -αναρτώντας και δημοσιεύοντας βίντεο στο Reddit ή στο Twitter. Στο βίντεο ενός χρήστη, ακούγεται ένας ήχος σαν να προέρχεται από την επαφή ή την τριβή δύο εξαρτημάτων όταν η κάμερα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την εφαρμογή Snapchat ενώ κάτι παρόμοιο ακούγεται και στην περίπτωση ενός άλλου βίντεο, που δείχνει τη χρήση της εφαρμογής TikTok.

Όπως επισημαίνει το 9to5Mac, λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα ζητήματα προκύπτουν από τη χρήση εφαρμογών τρίτων, και όχι με τη χρήση του Camera app της Apple, δεν έχουμε να κάνουμε με προβληματικό hardware αλλά ζητήματα που αφορούν το λογισμικό τρίτων. Ενδεχομένως οι εφαρμογές να μην είναι ακόμα συμβατές ή βελτιστοποιημένες για τη τεχνολογία Οπτικής Σταθεροποίησης της Εικόνας (OIS) που χρησιμοποιεί η Apple. Επί του παρόντος πάντως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν το φταίξιμο είναι της Apple ή των third-party εφαρμογών.

Ενημέρωση 20/9 08:02 - Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στη Wall Street Journal ότι μια ενημέρωση που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, θα διορθώσει το σχετικό πρόβλημα. Η ίδια ενημέρωση θα διορθώσει και ένα ακόμη πρόβλημα που έχει αναφερθεί από πολλούς χρήστες, με τα συνεχή μηνύματα ασφάλειας που εμφανίζονται όταν ο χρήστης προσπαθεί να επικολλήσει κείμενο από μια εφαρμογή σε μια άλλη.

image.png.ca37f8a92135a030720fd6e28d8cbdc9.png

  • Like 1
  • Thanks 1