Η τρίτη beta του iOS 13 είναι ήδη διαθέσιμη για κατόχους iPhone, περιλαμβάνοντας ένα νέο χαρακτηριστικό που θέλει να δώσει τέλος σε ένα κλασσικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης. 

Όπως ανακάλυψε χρήστης στο Twitter, η Apple έχει προσθέσει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια ενός FaceTime, ο χρήστης να φαίνεται ότι κοιτά συνεχώς την οθόνη και τον συνομιλητή του κάνοντας την όλη βιντεοκλήση πιο «φυσική» ακόμα και αν το βλέμμα του έχει εστιάσει σε εντελώς διαφορετικό σημείο. Όσοι έχουν πραγματοποιήσει μια βιντεοκλήση με οποιοδήποτε εφαρμογή, γνωρίζουν ότι το «πρόβλημα» αυτό δημιουργείται επειδή και τα δύο μέρη βλέπουν τον συνομιλητή τους μέσω ενός μικρού παραθύρου το οποίο εμφανίζεται σε κάποια από τις 4 γωνίες της οθόνης.

 facetime.jpg.d0ce56ec84948bec482093e07dcaee23.jpg     facetime__2.jpg.790ab9fbfd0aa15812378890f3084796.jpg

Όμως με τη λειτουργία "FaceTime Attention Correction", η Apple επεξεργάζεται το βίντεο της κλήσης σε πραγματικό χρόνο προκειμένου τα μάτια του κατόχου της συσκευής να φαίνεται ότι έχουν εστιάσει στην εμπρόσθια κάμερα. Σύμφωνα με τον Dave Schukin στο Twitter, για να δημιουργήσει αυτό το εφέ η Apple στηρίζεται στο ARKit το οποίο δημιουργεί ένα εικονικό πορτραίτο του προσώπου του χρήστη και αλλάζει τη θέση των ματιών του κατάλληλα για να δίνει την εντύπωση ότι αυτός συνεχώς κοιτάει απευθείας την κάμερα. Στο παρακάτω tweet του, ο Schukin χρησιμοποιεί κομμάτι από το σκελετό ενός ζευγάρι γυαλιών προκειμένου να δείξει πως το λογισμικό αλλάζει ελάχιστα τη θέση των ματιών προκειμένου να πετύχει το σχετικό εφέ. 

Για την ώρα, η λειτουργία "FaceTime Attention Correction" δουλεύει μόνο με τα iPhone XS και XS Max και μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις του FaceTime.

TheVerge