Όπως αναμενόταν, η Apple από το Steve Jobs Theater στο Apple Park, παρουσίασε πριν από λίγη ώρα –σε ζωντανή μετάδοση ακόμα και μέσα από το YouTube- νέο hardware, συμπεριλαμβανομένης και της νέας σειράς iPhone 11, που αποτελείται από τρία μοντέλα που αντικαθιστούν τα iPhone XS και XS Max αλλά και το iPhone XR.

Τα νέα iPhone 11 Pro και Pro Max διατηρούν τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού της προηγούμενης γενιάς –και επομένως τον «dual-glass» σχεδιασμό, το μεταλλικό πλαίσιο με το προσεγμένο φινίρισμα (ματ στη συγκεκριμένη περίπτωση) και τις πολλές καμπύλες- ωστόσο ξεχωρίζουν από το μεγάλο τετράγωνο πλαίσιο στο πίσω μέρος που φιλοξενεί τις τρεις κάμερες (μία επιπλέον σε σχέση με την προηγούμενη γενιά). Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με dust, splash και water-resistant συσκευές αφού καλύπτουν τις προδιαγραφές IP68 (έως και δύο μέτρα βάθος για μισή ώρα).

Οι δύο νέες συσκευές της Apple διατηρούν τις ίδιες προδιαγραφές στις οθόνες, και έτσι το iPhone 11 Pro διαθέτει οθόνη «Super Retina XDR» τεχνολογίας OLED με διαγώνιο 5,8 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση 2436 x 1125 pixels (458ppi) ενώ το iPhone 11 Pro Max διαθέτει παρόμοιας τεχνολογίας οθόνη αλλά με διαγώνιο 6,5 ιντσών και ανάλυσης 2688 x 1242 pixels (και στις δύο περιπτώσεις έχουμε πυκνότητα pixel per inch στα 458). Επιπλέον, έχουμε να κάνουμε με HDR10 και Dolby Vision-rated οθόνες που επιδεικνύουν λόγο αντίθεσης 2000000:1 και φωτεινότητα 1200cd/m² και επιδεικνύουν υψηλή χρωματική πιστότητα αφού καλύπτουν την χρωματική παλέτα DCI-P3.

image.thumb.png.0f06b23896eb7464b15b9310d9baa813.png

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν την κλασική πια εγκοπή στην οθόνη αφού εκεί φιλοξενούνται όλοι οι απαραίτητοι αισθητήρες και η True Depth κάμερα (12 Megapixels, f:/2.2 με δυνατότητα Portrait Mode και προηγμένο bokeh) για την ενεργοποίηση του ασφαλούς ξεκλειδώματος των συσκευών Face ID, το οποίο έρχεται σημαντικά βελτιωμένο από άποψη ευκολίας και ταχύτητας (λειτουργεί υπό αρκετά μεγαλύτερη γωνία, ώστε η συσκευή να ξεκλειδώνει σχεδόν άμεσα μόλις την σηκώσει για να την φέρει στο πρόσωπο του ο χρήστης).

Στο πίσω μέρος, έχουμε τρεις κάμερες, που όλες τους βασίζονται σε αισθητήρες των 12 Megapixels. Οι δύο από αυτές είναι ουσιαστικά ίδιες με τις κάμερες των περσινών συσκευών «XS» και επομένως έχουμε την βασική ευρυγώνια κάμερα με το διάφραγμα f:/1.8 σε συνδυασμό με την κάμερα με τον τηλεφακό (f:/2.4) που προσφέρει 2x οπτικό ζουμ και 10x ψηφιακό ζουμ. Η τρίτη κάμερα, κάτι που συναντούμε για πρώτη φορά σε iPhone, είναι υπερ-ευρυγώνια με FoV στις 120⁰ (13mm, f:/2.4). Όλες οι κάμερες (εκτός από την νέα υπερ-ευρυγώνια) διαθέτουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) και υποστηρίζεται Portrait Mode με προηγμένο bokeh και Depth Control όπως λέει η Apple ενώ συνοδεύονται από Quad-LED True Tone flash. Μία νέα σημαντική λειτουργία που ανακοίνωσε η Apple είναι το Deep Fusion, που λαμβάνει εννέα φωτογραφίες και από τις τρεις κάμερες, τις οποίες συνδυάζει για να προσφέρει μία υψηλής ποιότητας φωτογραφία. Υποστηρίζεται λήψη βίντεο 4K στα 60fps καθώς και super slow motion video στα 240fps με Cinematic video stabilization.

 

Τα νέα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max ενσωματώνουν το νέο SoC, A13 Bionic. Το νέο SoC ενσωματώνει όχι μόνο τον ισχυρότερο επεξεργαστή στον κόσμο σύμφωνα με την Apple, αλλά και τον ταχύτερο επεξεργαστή γραφικών (GPU). Επιπλέον, ενσωματώνει μία προηγμένη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Apple, το A13 Bionic να αποτελεί την καλύτερη πλατφόρμα μηχανικής εκμάθησης σε συσκευή του είδους.  Χάρη σε βελτιώσεις που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία στην διαχείριση των πόρων και της ενέργειας, το iPhone 11 Pro προσφέρει έως και τέσσερις ώρες μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με το iPhone XS και το iPhone 11 Pro Max έως και πέντε ώρες μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Τα νέα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max θα κυκλοφορήσουν με τιμές που θα ξεκινούν από τα $999 και $1099 αντίστοιχα. Οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες αλλά στην χώρα μας θα κυκλοφορήσουν στις 27 Σεπτεμβρίου (δεύτερο κύμα).

  • Like 5