Η ιστοσελίδα Macotakaa, ένα Ιαπωνικό blog που έχει δώσει κατά το παρελθόν αξιόπιστες πληροφορίες για τα μελλοντικά σχέδια της Apple, επιστρέφει με νέο άρθρο σχετικά με το iPhone 11 και μερικά από τα νέα του χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με το άρθρο, τουλάχιστον ένα iPhone από τα τρία που θα ανακοινώσει το Φθινόπωρο η Apple, θα διαθέτει λειτουργία αντίστροφης ασύρματης φόρτισης, όπως ισχύει με το Mate 20 Pro της Huawei αλλά και τη σειρά Galaxy S10 της Samsung. Αναμενόμενα, η Apple θα προωθήσει το χαρακτηριστικό αυτό για τη φόρτιση δικών της συσκευών όπως των νέων AirPods αλλά και του Apple Watch, η επόμενη έκδοση του οποίου πιθανόν θα δίνει αυτή τη δυνατότητα. 

Δεν είναι η πρώτο φορά που διαβάζουμε το ενδεχόμενο υποστήριξης αντίστροφης ασύρματης φόρτισης από το iPhone, αφού πριν ένα μήνα, ο διάσημος αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε προηγηθεί σε σχετική αναφορά. Το Macotakara αναφέρει ότι η νέα θήκη για την πρώτη γενιά των AirPods που δίνει τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, πιθανόν θα είναι συμβατή με τη δυνατότητα αυτή των iPhone. 

iPad-Pro-18W-Charger1.jpg.3727a97cd95d3b35925ad050b700c35a.jpg

Η κεντρική ιδέα που θα θελήσει να περάσει η Apple είναι ότι ότι η μπαταρία του νέου iPhone είναι αρκετά μεγάλη για να φορτίσει και άλλες συσκευές χωρίς την ανάγκη σύνδεσης κάποιου καλωδίου. Άλλες πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι στη συσκευασία του iPhone 11 θα περιέχεται ένα νέο καλώδιο φόρτισης από Lightning σε USB-C αν και δεν πρόκειται να υπάρξει μετάβαση στην τεχνολογία USB-C για τη θύρα φόρτισης. Το πιθανότερο σενάριο φέρει την Apple να περιλαμβάνει στη συσκευασία τον USB φορτιστή 18W που έρχεται μαζί με το τελευταίο iPad Pro και πλέον διατίθεται και ξεχωριστά προς αγορά. 

Με το συνδυασμό αυτό, το iPhone θα μπορεί να υποστηρίζει ταχύτερες φορτίσεις άμεσα χωρίς ο κάτοχός του να χρειάζεται να προχωρήσει σε επιπλέον αγορές αξεσουάρ.

9to5mac

  • Like 2