Όπως και δυνατότητες αστροφωτογραφίας και ισχυρότερο MagSafe

Τις πρώτες τεχνικές λεπτομέρειες έφερε στο προσκήνιο ο περίφημος leaker Max Weinbach, που περιλαμβάνουν οθόνη στα 120Hz, βελτιωμένες δυνατότητες κάμερας για αστροφωτογραφία, ισχυρότερους μαγνήτες MagSafe και μαύρο ματ φινίρισμα στην πλάτη της συσκευής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μοιράστηκε, η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια Always-on οθόνη στη σειρά του iPhone 13, τεχνολογία παρόμοια με αυτή που είδαμε και στις always-on οθόνες του Apple Watch Series 5 και μετά. Έτσι, πάντα θα προβάλλονται κύριες πληροφορίες στην οθόνη, χωρίς να απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια από τον χρήστη. Η χρήση τους είναι πλέον τυπική σε ναυαρχίδες Android, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα το δούμε σε iPhone συσκευή.

Η αναμονή της συγκεκριμένης λειτουργίας αναμενόταν από το iPhone X, όπου και χρησιμοποιήθηκε OLED οθόνη για πρώτη φορά. Με τις OLED οθόνες να έχουν χαμηλότερη κατανάλωση και ανεξάρτητο έλεγχο ανά πιξελ, η Apple μπορεί να αξιοποιήσει τη λειτουργία για να εμφανίζει τα ποσοστά της μπαταρίας, την ώρα, αλλά και ειδοποιήσεις εφαρμογών χωρίς να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη διάρκεια της μπαταρίας.

Ο Weinbach ισχυρίζεται πως η always-on λειτουργία θα είναι μια "υποβαθμισμένη οθόνη κλειδώματος", όπου θα φαίνονται μόνιμα η μπαταρία και η ώρα, με ειδοποιήσεις να εμφανίζονται σε μια μπάρα με εικονίδια. Για την ώρα, όταν ο χρήστης λαμβάνει νέα ειδοποίηση, θα εμφανιστεί πλήρως αλλά χωρίς να ανάβει πλήρως η οθόνη. Αντιθέτως στο iPhone 13, θα εμφανίζεται με αντίστοιχο τρόπο αλλά με πολύ χαμηλότερη φωτεινότητα και για μικρότερο χρονικό διάστημα.

iphone-13-always-on-display.PNG

Ο leaker επίσης είναι βέβαιος πως η οθόνη θα υποστηρίζει 120Hz ProMotion, κάτι που συζητήθηκε έντονα και για το iPhone 12. Η χρήση μιας τέτοιας οθόνης δεν απαιτεί εκ νέου σχεδιασμό της συσκευής, ενώ πρόσθεσε πως δε θα γίνει κάποια αλλαγή στο σασί της συσκευής και πως η σειρά iPhone 13 θα μοιάζει πάρα πολύ με τη σειρά iPhone 12. Η πιο αισθητή αλλαγή θα είναι η ματ πλάτη για να προσφέρει καλύτερη αίσθηση στον χρήστη, παρόμοια με αυτή της σειράς Google Pixel.

Στο εσωτερικό, η MagSafe θύρα θα ενισχυθεί, καθώς θα επιτρέπει μαγνητική σύνδεση περισσότερων αξεσουάρ, όπως και έναν εναλλακτικό τρόπο φόρτισης, κάτι για το οποίο η Apple δέχτηκε κριτική στο παρελθόν. Η Apple προσπαθεί να εξαλείψει τα παράπονα του κοινού προσθέτοντας ισχυρότερους μαγνήτες, αυξάνοντας το φάρδος της συσκευής.

Επίσης, γίνεται μεγάλη προσπάθεια στη βελτίωση αστροφωτογράφησης, που απαιτεί ιδιαίτερες λύσεις για σωστές νυχτερινές λήψεις. Η εφαρμογή φημολογείται πως θα γίνει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ θα αλλάζει αυτόματα προφίλ λήψης όταν η συσκευή αντιλαμβάνεται πως έχει στραφεί προς τον ουρανό. Η λειτουργία θα επιτρέπει τον εντοπισμό σωμάτων του ουρανού και θα προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις για την καλύτερη δυνατή λήψη. Κάτι παρόμοιο αναφέρει και ο αναλυτής Ming-Chi Kuo, με όλες τις συσκευές της σειράς να δέχονται αναβαθμίσεις φακών και αισθητήρων.

Μια ακόμη τροποποίηση αναμένεται να επιτρέπεται λήψη βίντεο σε λειτουργία πορτρέτου. Η λειτουργία λήψης φωτογραφίας πορτρέτου επιτρέπεται από το iPhone 7 Plus, προσθέτοντας βάθος στις φωτογραφίες και θολώνοντας το παρασκήνιο. Έως τώρα δεν έγινε κάτι ανάλογο σε βίντεο, λόγω της μεγαλύτερης απαίτησης σε επεξεργαστική ισχύ και την προσθήκη των εφέ σε πραγματικό χρόνο. Τέλος, το Touch ID θα επιστρέψει, με τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος να βρίσκεται κάτω από την οθόνη. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η δυσκολίες ξεκλειδώματος μέσω Face ID, λόγω των μασκών που επιβάλλεται να φοράει ο χρήστης.

Το iPhone 13 αναμένεται να κυκλοφορήσει κανονικά τον Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με το iPhone 12 που καθυστερήθηκε λόγω της πανδημίας.

  • Like 5