Κάτι που όμως που δεν συμβαίνει στο iPad Pro.

Με τα iPhone 13 Pro και Pro Max, η Apple έφερε επιτέλους την ProMotion τεχνολογία οθόνης των iPad Pro στα νέα της smartphones. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στα iPhone να ανανεώνουν το περιεχόμενο της οθόνης 120 φορές το δευτερόλεπτο, δημιουργώντας μια πολύ πιο ομαλή εμπειρία χρήσης. Το αποτέλεσμα είναι πιο αισθητό όταν ο χρήστης μετακινείται στο περιεχόμενο της οθόνης αλλά σχεδόν κάθε στοιχείο του UI επωφελείται από τον υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης.

Δυστυχώς, φαίνεται πως τα iPhone 13 Pro και Pro Max περιορίζουν τις δυνατότητες της ProMotion οθόνης σε κάποια στοιχεία. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 9to5Mac, τα τηλέφωνα περιορίζουν ορισμένες κινούμενες εικόνες σε εφαρμογές τρίτων στα 60Hz. Η κύλιση και οι μεταβάσεις σε πλήρη οθόνη γίνονται όπως θα ανέμενε κανείς αλλά οι κινούμενες εικόνες όχι. Το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο καλό. Αυτό που το κάνει ακόμη χειρότερο είναι ότι ο χρήστης δεν θα δει αυτή τη μείωση όταν χρησιμοποιεί οποιοδήποτε άλλο λογισμικό της Apple. Με άλλα λόγια, τα iPhone 13 Pro και Pro Max δεν επιβάλλουν τον ίδιο περιορισμό στις εφαρμογές της εταιρείας.

Αυτό που κάνει την κατάσταση ιδιαίτερα περίεργη είναι το γεγονός ότι το iPad Pro δεν έχει κάποιον παρόμοιο περιορισμό. Αντιμετωπίζει όλες τις εφαρμογές με τον ίδιο τρόπο από τότε που κυκλοφόρησε το 2017. Πηγή της ιστοσελίδας 9to5Mac ανέφερε ότι η μείωση στα 60Hz στο iPhone μπορεί να σχετίζεται με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τουλάχιστον ο κώδικας του iOS 15 υποδηλώνει πως δεν πρόκειται για σφάλμα. 

Παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα iMore, η Apple δημοσίευσε ένα άρθρο για προγραμματιστές που αποκαλύπτει πως οι iPhone εφαρμογές που θέλουν να ξεκλειδώσουν τα 120Hz θα πρέπει αναβαθμιστούν με ένα επιπλέον αρχείο. Ταυτόχρονα, υπάρχει και ένα bug το οποίο μειώνει την ταχύτητα ορισμένων κινούμενων στοιχείων, με την Apple να αναφέρει πως ήδη σχεδιάζει σχετική ενημέρωση για το iOS 15 η οποία θα κυκλοφορήσει την επόμενη περίοδο.

  • Like 1
  • Haha 14
  • Sad 1