Χωρίς κάποια έκπληξη, η Apple ανακοίνωσε τα iPhone 14 και 14 Plus, διατηρώντας μεγάλο μέρος του σχεδιασμού του iPhone 13 - συμπεριλαμβανομένης της εγκοπής για την selfie κάμερα του τηλεφώνου καθώς και τους αισθητήρες Face ID.

Το iPhone 14 μοιάζει πολύ με το 13 με την πρώτη ματιά, με την ίδια επίπεδη οθόνη ενώ το mini μοντέλο αποτελεί παρελθόν, με την εταιρεία να παρουσιάζει ένα πιο «οικονομικό» μεγάλο μοντέλο.

Το iPhone 14 παραμένει για μια ακόμη χρονιά με οθόνη 6,1 ιντσών, ενώ το 14 Plus βρίσκεται στο άλλο άκρο με μεγάλη οθόνη 6,7 ιντσών. Το iPhone 14 Plus στη θεωρία προσφέρει την καλύτερη αυτονομία από κάθε άλλο iPhone, κάτι που οφείλεται σίγουρα και στο μεγάλο του μέγεθος. Επιβεβαιώνονται ακόμα και οι πληροφορίες για το SoC στο εσωτερικό του, αφού και τα δύο μοντέλα συνεχίζουν να ενσωματώνου το περσινό chipset A15 Bionic - μια σημαντική αλλαγή για την Apple, η οποία συνήθως παρουσιάζει κάθε χρόνο έναν νέο επεξεργαστή που χρησιμοποιείται από ολόκληρη τη νέα σειρά iPhone. Η εταιρεία πάντως επισήμανε ότι το A15 Bionic προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις από όλα τα smartphones της αγοράς «ανεξαρτήτου κόστους»

image.png.ba3992bb16b355b9d508ea0161d6df52.png
Σε ότι αφορά την κάμερα, υπάρχει μια υπερευρυγώνια και μια νέα κύρια κάμερα 12 megapixel με διάφραγμα f/1,5 και σταθεροποίηση με χρήση αισθητήρων. Η Apple ισχυρίζεται ότι υπάρχει βελτίωση 49% στην ποιότητα της εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ότι η λειτουργία Night Mode είναι πλέον δύο φορές πιο γρήγορη. Υπάρχει επίσης μια νέα selfie κάμερα TrueDepth 12 megapixel με αυτόματη εστίαση, κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Η εγγραφή βίντεο αποκτά επίσης μια νέα λειτουργία σταθεροποίησης που ονομάζεται Action Mode, η οποία χρησιμοποιεί ολόκληρο τον αισθητήρα για σταθερές λήψεις που θυμίζουν gimbal.

Το iPhone 14 θα υποστηρίζει επίσης την πολυδιαφημισμένη αποστολή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρων επικοινωνίας όταν βρίσκεστε εκτός εμβέλειας σήματος κινητής τηλεφωνίας, που ονομάζεται Emergency SOS. Οι κεραίες του τηλεφώνου μπορούν να συνδεθούν σε δορυφορικές συχνότητες. Η Apple αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστούν λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα για την αποστολή ενός μηνύματος με καθαρή θέα του ουρανού και η εφαρμογή καθοδηγεί τους χρήστες να κατευθύνουν το τηλέφωνό τους προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς και να συνδεθούν με τους παρόχους υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Είναι επίσης δυνατή η χρήση της εφαρμογής Find My για να μοιραστείτε την τοποθεσία χωρίς να στείλετε μήνυμα. Θα παρέχεται δωρεάν για δύο χρόνια και με τα δύο «απλά» iPhone 14.

image.png.5fb7a393de86239d009e2c613ca1ea36.png

Διαφορετικές είναι και οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των δύο μοντέλων. Το iPhone 14 θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου με αρχική τιμή $799 ενώ το iPhone 14 Plus στις 7 Οκτωβρίου με τιμή $899. Σημειώστε ότι τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην Αμερική δεν θα περιέχουν την κλασσική SIM θύρα και θα βασίζονται αποκλειστικά στην eSIM που στη χώρα μας παρέχει η Cosmote και η Vodafone. 

Ενημέρωση 22:10 - Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το iPhone 14 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 23 Σεπτεμβρίου μαζί με τα iPhone Pro και iPhone 14 Pro Max ενώ το iPhone 14 Plus θα κάνει την εμφάνισή του μαζί με τις υπόλοιπες χώρες στις 7 Οκτωβρίου.

  • Like 4