Μπορεί να κυκλοφορούν ακόμα φήμες για τις συσκευές iPhone που θα παρουσιάσει η Apple φέτος, όμως ξεκίνησαν από τώρα να κυκλοφορούν και φήμες και να διαρρέουν πληροφορίες και για τη σειρά του 2019.

Σύμφωνα με μία πηγή που προέρχεται από την Ταϊβάν, τουλάχιστον ένα από τα μοντέλα iPhone που θα παρουσιάσει η Apple το επόμενο έτος θα διαθέτει τριπλή κύρια κάμερα, για 3D vision και για λειτουργίες που σχετίζονται με την επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality). Οι δύο από τις τρεις κάμερες θα είναι τοποθετημένες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι σε θέση να “κοιτάζουν” ένα αντικείμενο υπό διαφορετική γωνία, και επομένως θα είναι σε θέση να το δημιουργούν στις τρεις διαστάσεις.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι πρόκειται για μία καλύτερη υλοποίηση της ιδέας από την τεχνολογία ToF (Time-of-Flight), που “διαβάζει” τον χρόνο που κάνει ένα λέιζερ για να αναπηδήσει από τα αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο. Άλλοι ειδικοί κάνουν λόγο για μία στερεοσκοπική λύση όπου θα χρησιμοποιείται μέθοδος τριγωνισμού.

Η τρίτη κάμερα αναμένεται να διαθέτει μεγαλύτερο εστιακό μήκος και θα προσφέρει στην συσκευή οπτικό ζουμ 3x. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Apple έχει ήδη δείγματα από κάμερες των Sony, Sharp, LG και Dali. 

GSMArena