Η Apple παρουσίασε πριν λίγα λεπτά δύο νέα μοντέλα iPhone, τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, που έρχονται να συνεχίσουν την τεράστια εμπορική επιτυχία που γνώρισαν οι προκάτοχοι τους, έχοντας οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών αντίστοιχα.

Όπως συμβαίνει με κάθε έκδοση "S", και τα δύο νέα μοντέλα iPhone, διατηρούν την αισθητική και τον σχεδιασμό των προηγούμενων μοντέλων με την Apple να αναφέρεται και στο κράμα που επέλεξε για την κατασκευή του μεταλλικού κέλυφους (custom alloy Aluminum 7000 Series) και των δύο μοντέλων, που είναι σημαντικά πιο ανθεκτικό από την προηγούμενη γενιά (προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα λυγίσματος όπως είχε διαπιστωθεί).

 

Εκτός του αναβαθμισμένου 64-bit SoC με την ονομασία A9 της Apple (ενσωματώνει τον συνεπεργαστή M9, προσφέρει LTE Advanced στα 300Mbps) που συνοδεύεται από 1GB 2GB RAM, το οποίο υπόσχεται για μια ακόμη φορά κορυφαίες επιδόσεις ανάμεσα σε όλα τα smartphones, τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus ενσωματώνουν μια νέα τεχνολογία στην οθόνη, την 3D Touch.

 


 


Η τεχνολογία αυτή μπορεί να θεωρηθεί εξέλιξη της τεχνολογίας Force Touch που συναντάμε στο Apple Watch και στο trackpad των νέων MacBook, και είναι σε θέση να αναγνωρίσει το διαφορετικό επίπεδο πίεσης που ασκεί ο χρήστης με το δάχτυλο του στην οθόνη, ενεργοποιώντας νέες λειτουργίες και χειρονομίες όπως τα "peek" (π.χ προεπισκόπηση περιεχομένου) και "pop" (αναπαραγωγή στο περιεχόμενο, είσοδο σε ένα πεδίο κ.ά) για πιο γρήγορη πλοήγηση στα μενού κάθε εφαρμογής. Μαζί έρχεται και η νέα Taptic Engine που λειτουργεί συνδυαστικά με την τεχνολογία 3D Touch. Φυσικά, η Apple θα δώσει τα απαραίτητα εργαλεία σους developers για να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

 

Μετά από τέσσερα διαφορετικά μοντέλα, η Apple αναβαθμίζει επιτέλους την ανάλυση της κύριας κάμερας από τα 8MP στα 12MP. Τώρα, η κάμερα που διαθέτει σύστημα φακών πέντε οπτικών στοιχείων και προστασία από κρύσταλλο ζαφείρι αλλά και True-Tone LED flash είναι ικανή για εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση, όπως ισχύει και στις περισσότερες Android ναυαρχίδες. Η κάμερα στο iPhone 6s Plus συνοδεύεται από σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας, ένα σύστημα που για ακόμη μια φορά δεν υποστηρίζει το μικρότερο μοντέλο.

 

Ο νέος αισθητήρας των 12 Megapixels διαθέτει 50% περισσότερα pixels σε σχέση με το παρελθόν. Στην κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί η μέθοδος Deep Trench Isolation (DTI) για να μην διαχέεται το φως στα pixels, και να μην υπάρχουν artifacts και να είναι ιδιαίτερα ακριβείς και ευκρινείς οι φωτογραφίες. H Apple υπόσχεται επίσης εκπληκτικές φωτογραφίες με πολύ λεπτομέρεια, ακόμα και αν οι λήψεις πραγματοποιούνται σε συνθήκες με ελάχιστο φως.

 


11.jpg

 


Και η εμπρόσθια όμως κάμερα αναβαθμίζεται, φτάνοντας τα 5MP, με την Apple να χρησιμοποιεί μια ωραία τεχνική για να μιμηθεί την λειτουργία του flash, φωτίζοντας την οθόνη κατά τη λήψη της φωτογραφίας (η τεχνική ονομάζεται Retina Flash), ώστε οι χρήστες να τραβούν καλύτερες selfies σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Νέος είναι και ο αισθητήρας Touch ID, που είναι δύο φορές ταχύτερος στην αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

 

Τα νέα μοντέλα iPhone κυκλοφορούν στις 25 Σεπτεμβρίου σε επιλεγμένες χώρες όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία, ενώ στη χώρα μας αναμένεται να το δούμε προς τα τέλη Οκτωβρίου όπως ίσχυσε και με την προηγούμενη έκδοση. Οι τιμές αλλά και οι διαθέσιμες χωρητικότητες παραμένουν ίδιες με τα περσινά μοντέλα όσον αφορά την αμερικανική αγορά και τις τιμές συμβολαίο συγκεκριμένα. Όμως με βάση τις πρώτες τιμές που έχουν εμφανιστεί στα Apple Store της Ευρώπης, το iPhone 6s και iPhone 6s Plus τιμολογούνται πιο ακριβά από τα περσινά μοντέλα, με τιμές οι οποίες ξεκινούν από τα €749 για το iPhone 6s των 16GB και στα €849 για το iPhone 6s Plus (16GB).

 

Να σημειώσουμε ότι τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus θα κυκλοφορήσουν στις ίδιες αποχρώσεις (π.χ Gold, Space Grey) μαζί με μία νέα, την απόχρωση Rose Gold.

 

Το άρθρο είναι χορηγία του Κωτσόβολου