Ο γνωστός και αξιόπιστης αναλυτής Ming-Chi Kuo σε νέα του αναφορά, ενημερώνει  ότι τουλάχιστον ένα από τα καινούρια iPhone τα οποία θα παρουσιαστούν το 2020 θα διαθέτει εμπρόσθια κάμερα με μικρότερο σχήμα από αυτό που διαθέτει το iPhone X και iPhone XS.

Κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι η εγκοπή (notch) θα έχει μικρότερο μέγεθος εξαιτίας και της νέας TrueDepth κάμερας που βρίσκεται από πίσω της. Αυτή αποτελεί το βιομετρικό σύστημα προστασίας των τελευταίων iPhone προκειμένου -μέσω του Face ID- ο κάτοχος της συσκευής να έχει ασφαλή πρόσβαση και να πραγματοποιεί αγορές. Ακόμα ο Kuo αναφέρει ότι και ο υπόλοιπος σχεδιασμός του iPhone θα αλλάξει χωρίς όμως να αναφέρει λεπτομέρειες. Τα μοντέλα αυτά θα διαθέτουν και κύρια κάμερα με φακό που θα αποτελείται από 7 κομμάτια. 

Σημαντικότερο είναι ίσως το γεγονός ότι το πρώτο iPhone με οθόνη που θα καλύπτει πλήρως την εμπρόσθια όψη θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2021. Αυτό θα γίνει εφικτό με την εξέλιξη της τεχνολογίας των αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων και καμερών που στην πρώτη περίπτωση έχουμε δει ότι μπορούν να ενσωματωθούν στις οθόνες. Η πληροφορία αυτή συμβαδίζει με παλαιότερη φήμη ότι η Apple ενδέχεται να επανέλθει στο Touch ID με ένα μοντέλο που θα κυκλοφορήσει μόνο στην κινεζική αγορά και στο οποίο ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα βρίσκεται κάτω από την οθόνη. 

AppleInsider

 

  • Like 2