Τρία χρόνια περίπου μετά την παρουσίαση του iPhone 5s, η Apple επιστρέφει στην παρουσίαση ενός smartphone με οθόνη αρκετά μικρότερη από αυτή που συναντάμε στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Ο λόγος για το iPhone SE το οποίο παρουσιάστηκε πριν λίγη ώρα από την εταιρεία ως «το πιο δυνατό smartphone με οθόνη 4' ιντσών», απευθυνόμενο στο 35% των κατόχων iPhone που χρησιμοποιούν μοντέλο με παρόμοια μεγέθους οθόνη ή μικρότερη. Με οθόνη και πάλι 4 ιντσών, το iPhone SE αποτελεί τον πραγματικό διάδοχο του 5s, με σχεδιασμό σχεδόν ίδιο αν και κυκλοφορεί αρκετά χρόνια μετά, κάτι που μπορεί να ξενίσει αρκετούς.

 

Οι ομοιότητες με τα μεγαλύτερα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, βρίσκεται στο επίπεδο των τεχνικών χαρακτηριστικών, αρχικά με το A9 SoC, αρχιτεκτονικής 64 bit, που όπως ξέρουμε χαρίζει κορυφαίες επιδόσεις,. Δε λείπει ο συνεπεξεργαστής κίνησης M9, τσιπ NFC προκειμένου ο κάτοχος του να το χρησιμοποιεί για πληρωμές μέσω του Apple Pay, όπως επίσης και διάφορες βελτιώσεις στην αυτονομία της μπαταρίας. Η κύρια κάμερα έρχεται και αυτή από το iPhone 6s, με ανάλυση 12MP, υποστηρίζοντας την τεχνολογία Focus Pixels για γρήγορη εστίαση. Υποστηρίζει ακόμα τη λήψη Live Photos ενώ πραγματοποιεί εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση.

 

2016-03-21_1950.jpg

 

To iPhone SE θα κυκλοφορήσει στα ίδια χρώματα με αυτά του iPhone 6s, με την Ελλάδα να μην περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα χωρών Αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος Μαίου όταν και η συσκευή θα κυκλοφορήσει συνολικά σε 100 χώρες. Η τιμή που ανακοινώθηκε φέρει το μοντέλο των 16GB να κοστίζει $399 και το μοτνέλο των 64GB στα $499, ενώ με συμβόλαιο 24μηνών, θα διατίθεται δωρεάν.

 

Ενημέρωση 23:25: Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το iPhone SE θα κάνει την εμφάνιση του στην Ελλάδα στις 8 Απριλίου

 

Ενημέρωση 22/3 - 17:00: Σύμφωνα με τους παρόχους, το iPhone SE θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 7 Απριλίου