Με την έλευση των νέων iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR στην προϊοντική γκάμα της, η Apple φαίνεται πως έπρεπε να μειώσει τον αριθμό των συσκευών στο χαρτοφυλάκιο της και επομένως κάποιες συσκευές καταργήθηκαν.

Η Apple συνηθίζει να διατηρεί το iPhone της περασμένης χρονιάς στους… τιμοκαταλόγους της, αλλά με μειωμένη τιμή και με "second tier" στάτους αποφασίστηκε να καταργηθεί το iPhone X. Η εταιρεία πρέπει να πήρε την συγκεκριμένη απόφαση εξαιτίας του ποσοστού κέρδους της που θα ήταν σημαντικά μειωμένο (επειδή το κόστος των υλικών κατασκευής δεν επέτρεπε πιθανότατα την μείωση της τιμής σε τέτοια επίπεδα ώστε να συμφέρει να συνεχίσει να το πουλάει).

X.jpg.aa1f610450448703e9c47a4add48eb67.jpg

Ήταν περισσότερο κερδοφόρο για την εταιρεία να παρουσιάσει το iPhone XR –με τη φθηνότερη οθόνη Liquid Retina, τη «μονή» κάμερα ή το αλουμινένιο πλαίσιο- παρά να διατηρήσει στην αγορά το iPhone X.

6s.jpg.46855f0b8b054afd537f094b46e18e06.jpg

Η κατάργηση του iPhone 6s, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του δεν αποτελεί έκπληξη πάντως. Παρόλα αυτά, η κατάργηση του iPhone SE ενδεχομένως να κοστίσει σε κάποιους, αφού η εταιρεία δεν έχει αυτή τη στιγμή στην προϊοντική της γκάμα κάποιον πραγματικό αντικαταστάτη. Μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη συσκευή έχει πολλούς φίλους που βολεύονται με το μέγεθος της συσκευής και της οθόνης, παρόλο που από πολλές απόψεις το προϊόν ήταν ξεπερασμένο και «outdated».

Να αναφέρουμε ότι τα iPhone SE και iPhone 6s ήταν τα μοναδικά μοντέλα iPhone που πωλούνταν με headphone jack.

Se.jpg.4a0e4d1e7f172d822eb3bace38dea8d3.jpg

GSMArena

  • Like 2