Ορισμένοι χρήστες των iPhone XS και iPhone XS Max αναφέρουν πρόβλημα με την ποιότητα του σήματος ενώ άλλοι φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη φόρτιση.

Αρκετοί χρήστες ανέφεραν στο φόρουμ της ιστοσελίδας MacRumors αλλά και στο φόρουμ υποστήριξης της ίδιας της Apple ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη φόρτιση των iPhone XS και iPhone XS Max. Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι η συσκευή τους δεν φορτίζει όταν συνδεθεί με το καλώδιο Lightning και τον φορτιστή που έρχεται στην συσκευασία καθώς βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας (sleep state).

Ενδεχομένως να πρόκειται για bug στο λογισμικό  -που ενδεχομένως σχετίζεται με τις ρυθμίσεις των αξεσουάρ USB για το κινητό και πιο συγκεκριμένα με το χαρακτηριστικό ασφαλείας USB Restricted Mode, που αποτρέπει τα αξεσουάρ USB που συνδέονται στην υποδοχή Lightning από τα να πραγματοποιούν συνδέσεις δεδομένων- και απαιτεί από τον χρήστη να ξεκλειδώσει το κινητό του πριν ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης.

Στο δημοφιλές κανάλι Unbox Therapy στο YouTube, ο Lewis Hilsenteger πραγματοποίησε επίδειξη των προβλημάτων σε εννέα διαφορετικές συσκευές iPhone, με κάποιες να ανταποκρίνονται άμεσα μόλις συνδεθούν στον φορτιστή, κάποιες άλλες να χρειάζεται να «ξυπνήσουν» πρώτα πριν ξεκινήσουν να φορτίζονται και κάποιες άλλες να «παγώνουν» (να αναφέρουμε ότι κάποια ζητήματα αντιμετωπίζουμε και εμείς με ένα iPhone XS Max που έχουμε στη διάθεση μας).

Η άποψη ότι πρόκειται για κάποιο bug στο λογισμικό ενισχύεται από το γεγονός ότι αρκετοί χρήστες που αναβάθμισαν το κινητό τους στην έκδοση iOS 12.1 beta του λειτουργικού συστήματος διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα είχε εξαλειφθεί. Κάποιοι άλλοι χρήστες υποστηρίζουν ότι μία προσωρινή λύση για όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα είναι να εισέλθουν στα «Settings» της συσκευής τους και στην επιλογή «FaceID και Passcode» να εντοπίσουν τη ρύθμιση «Allow access when locked» για να ενεργοποιήσουν το «USB Accessories».

The Verge

  • Confused 2