Η παγκόσμια κρίση στην αγορά εξαρτημάτων τεχνολογίας φαίνεται πως έπληξε και το επερχόμενο iPhone 14!

Όπως αναφέρει κορεατική εφημερίδα, η εταιρεία από το Cupertino δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει προμηθευτή για την κάμερα πρόσοψης του iPhone 14. Μάλιστα έφτασε σε τέτοιο οριακό σημείο, που αναγκάστηκε να καταφύγει σε συνεργάτη της από το παρελθόν και συγκεκριμένα την LG Innotek (αντί για κάποια άλλη, κινεζική εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν έγινε πάντως γνωστό) πληρώνοντας αδρά για την υλοποίησή της.

Το δημοσίευμα θέλει την LG Innotek να προετοιμάζεται για τη μαζική παραγωγή της εμπρόσθιας κάμερας του iPhone 14, μία εξέλιξη που επισπεύδει το αρχικό πλάνο, κατά το οποίο LG Innotek και Apple θα συνεργάζονταν για τον ίδιο μεν λόγο αλλά στο πλαίσιο του μεθεπόμενου iPhone -του iPhone 15. Η αδυναμία της Apple να βρει προμηθευτή για την κάμερα πρόσοψης του iPhone 14, έφερε εξελίξεις.
«Η LG Innotek μπορεί επίσης να καυχιέται πως πρόκειται για τον πρώτο νοτιοκορεατικό κατασκευαστή που παρέχει το συγκεκριμένο εξάρτημα στην Apple», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κάμερα πρόσοψης του iPhone 14 θα είναι υπόθεση… Άπω Ανατολής αφού η LG Innotek θα συνεργαστεί με την ιαπωνική SHARP (η πρώτη θα αναλάβει το hardware και τα οπτικά μέρη, η δεύτερη τα υπόλοιπα).

Η Apple πάντως φέρεται να έκανε αρκετές δοκιμές με κινεζικούς κατασκευαστές καμερών, όμως οι δοκιμές ποιοτικού ελέγχου δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα με αποτέλεσμα οι όποιες συμφωνίες να μην τελεσφορήσουν. Μάλιστα οι τεχνολογίες που θα ενσωματώνει η κάμερα πρόσοψης του iPhone 14 όπως το autofocus έχουν «εκτοξεύσει» την τιμή της η οποία υπολογίζεται βάσει διαρροών να είναι έως και τρεις φορές υψηλότερη (!) σε σχέση με τα αντίστοιχα εξαρτήματα των προηγούμενων μοντέλων iPhone.
Το αν η διαφορά στο κόστος της κάμερας πρόσοψης θα επηρεάσει εν τέλει και τις τιμές πώλησης των νέων iPhone θα το μάθουμε σε λίγους μήνες…
  

  • Like 3