Η Apple φέρεται να μειώνει την παραγωγή για το νέο iPhone SE τρίτης γενιάς λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του λόγω της αβεβαιότητας που προκαλείται από την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση και την υποτιθέμενη χαμηλή ζήτηση, σύμφωνα με έκθεση της Nikkei Asia που επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Apple ενημέρωσε τους προμηθευτές να μειώσουν την παραγωγή του iPhone SE για αυτό το τρίμηνο έως και δύο έως τρία εκατομμύρια μονάδες, επικαλούμενη «μικρότερη του αναμενομένου ζήτηση». Σε αντίθεση με τη μείωση της παραγωγής του iPhone SE που προκαλείται εν μέρει από τη χαμηλή ζήτηση, η Apple μειώνει επίσης την παραγωγή της σειράς iPhone 13, αλλά πηγές που γνωρίζουν το θέμα ανέφεραν στη Nikkei Asia ότι αυτή η μείωση οφείλεται στην εποχική αλλαγή της ζήτησης. Σύμφωνα με την έκθεση, η Apple μειώνει επίσης την παραγωγή των AirPods, αλλά δεν προσδιορίζει ποιο μοντέλο ή μοντέλα αυτή αφορά.

Συμπίπτοντας με την έκθεση, ο αξιόπιστος αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo ανέφερε σήμερα σε ένα tweet ότι μειώνει τις εκτιμήσεις για τις αποστολές του νέου iPhone SE από 25 σε 30 εκατομμύρια σε περίπου 15 έως 20 εκατομμύρια μονάδες για το 2022. Ο Kuo διευκρινίζει ότι ο μικρότερος αριθμός αποστολών του συγκεκριμένου smartphone ήταν αποτέλεσμα της χαμηλής ζήτησης χωρίς να αναφέρει άλλους λόγους.

Η Apple κυκλοφόρησε το νέο iPhone SE νωρίτερα αυτό το μήνα με την ίδια μορφή 4,7 ιντσών με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά με την προσθήκη 5G. Το νέο iPhone SE είναι το μόνο iPhone στη σειρά που εξακολουθεί να διαθέτει φυσικό πλήκτρο Home και Touch ID όμως τώρα επωφελείται από το ταχύτερο και πιο ενεργειακά αποδοτικό τσιπ A15 Bionic. Το κόστος του iPhone SE ξεκινά από τα €539 στη χώρα μας για το αρχικό μοντέλο που διαθέτει 64GB αποθηκευτικό χώρο.

 

  • Haha 16