Τον Ιούνιο, ο γνωστός, και αρκετά αξιόπιστος στις προβλέψεις του, αναλυτής Ming-Chi Kuo ισχυρίστηκε ότι η Apple θα εξοπλίσει τα δύο από τα τρία iPhone του 2020 με modem chips τεχνολογίας 5G, ωστόσο τώρα διορθώνει τις αρχικές εκτιμήσεις του, λέγοντας πως τελικά και τα τρία μοντέλα θα υποστηρίζουν τα δίκτυα τελευταίας γενιάς.

Μετά την εξαγορά του τμήματος ανάπτυξης modem chips για smartphones της Intel, ο Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι η Apple θα είναι παραπάνω από ικανή να σχεδιάσει τις δικές της λύσεις 5G και πως αργά ή γρήγορα να κυκλοφορήσει συσκευές iPhone που ενσωματώνουν 5G modem δικής της τεχνολογίας. Ο Ming-Chi Kuo επίσης προβλέπει ότι το δεύτερο μισό του 2020, οι τιμές κάποιων smartphones με Android που είναι συμβατά με την τεχνολογία 5G θα κυμαίνονται κοντά στα $250-$300, κάτι που θα αναγκάσει την Apple να παρέχει δυνατότητες 5G ακόμα και με την οικονομικότερη πρόταση της. Ο αναλυτής εκτιμά επίσης ότι οι καταναλωτές το 2020 θα θεωρούν τη τεχνολογία 5G ως βασικό στοιχείο μίας συσκευής για να την επιλέξουν, και η Apple αναμένεται να επωφεληθεί εκείνη την εποχή των επιδοτήσεων των παρόχων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. 

Ο Ming-Chi Kuo ισχυρίζεται ότι το πρώτο iPhone με δυνατότητες 5G θα έρθει με λειτουργικότητα sub-6GHz παρά με τη ταχύτερη mmWave τεχνολογία. Αυτό, θα βοηθήσει την Apple να μειώσει τα κόστη κατά το λανσάρισμα των πρώτων συσκευών iPhone με 5G. Η Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει modem chips της Qualcomm στα πρώτα της iPhone, ωστόσο έχει ξεκινήσει ήδη την ανάπτυξη των δικών της λύσεων που αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους από το 2021 και μετά.

Να θυμίσουμε ότι ο Ming-Chi Kuo έχει επίσης προβλέψει ότι οι συσκευές iPhone του 2020 θα διαθέτουν μικρότερη "εγκοπή" στην οθόνη και πως από το 2021 και μετά η λύση της "εγκοπής" θα εγκαταλειφθεί από την Apple.

GSMArena