Ο γνωστός αναλυτής αναφέρει πως ο ευρυγώνιος φακός στα επόμενης γενιάς iPhone θα είναι αναβαθμισμένος.

Καθώς η σειρά iPhone 12 ανακοινώθηκε μόλις πριν λίγες εβδομάδες, ο γνωστός και έγκυρος αναλυτής για τα θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo, στρέφει πλέον την προσοχή του στα επόμενης γενιάς iPhone. Στην τελευταία του αναφορά, λέει πως η σειρά iPhone 13 θα αποτελείται για ακόμη μία φορά από 4 εκδόσεις. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως οι εκδόσεις Pro θα έχουν αναβαθμισμένο σύστημα κάμερας το οποίο θα περιλαμβάνει ευρυγώνιο φακό με διάφραγμα F/1.8, θα αποτελείται από 6 οπτικά στοιχεία (6P) ενώ θα έχει και λειτουργία αυτόματης εστίασης.

Αυτή η αναβάθμιση θα πρέπει να μεταφράζεται επίσης και σε αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην ποιότητα των φωτογραφιών, σε σύγκριση με τα iPhone 12 Pro και 12 Pro max που χρησιμοποιούν φακό με διάφραγμα F/2.4 και σταθερή εστίαση. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις κάμερες του οικονομικότερου μοντέλου iPhone 13s.

Η ταϊβανέζικη εταιρία Largan Precision θεωρείται ως ο κύριος προμηθευτής φακών για την κάμερα της νέας γενιάς iPhone, με αναφορές που υποδηλώνουν ότι η εταιρία θα λάβει περίπου το 70% των παραγγελιών. Το αν τελικά το iPhone 13 θα περιλαμβάνει οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη αλλά και ένα μικρότερο notch, μόνο ο χρόνος μπορεί να μας το πει.