Οι κάτοχοι των iPhone 14 Pro και Pro Max θα μπορούσαν να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο της always-on οθόνης του τηλεφώνου τους.

Η τελευταία δοκιμαστική έκδοση του του iOS 16.2 που είναι διαθέσιμη μόνο για developers, περιλαμβάνει ρυθμίσεις που επιτρέπουν στον χρήστη να κρύβει το wallpaper και τις ειδοποιήσεις κατά τη χρήση της λειτουργίας, σύμφωνα με αναφορές των ιστοσελίδων MacRumors και 9to5Mac.

Η απενεργοποίηση και των δύο επιλογών με ενεργοποιημένο το always-on, έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση μόνο του ρολογιού και των widgets της οθόνης κλειδώματος όταν το iPhone είναι κλειδωμένο. Στην τρέχουσα έκδοση του iOS, είναι όλα ή τίποτα: μπορείτε να έχετε την Always-on οθόνη που θα εμφανίζει ένα wallpaper και ειδοποιήσεις, ή μπορείτε να την απενεργοποιήσετε, αφήνοντας την οθόνη του τηλεφώνου σας κενή όταν είναι κλειδωμένο και σε αδρανή κατάσταση, όπως ίσχυε πάντα δηλαδή με τα iPhone.

Από την κυκλοφορία του iPhone 14, η πάντα ενεργή οθόνη των φετινών Pro μοντέλων έχει φανεί σε κάποιους λίγο περίεργη. Αν και σίγουρα υπάρχουν κάποιοι χρήστες που απολαμβάνουν να έχουν το wallpaper τους ενεργό με ακριβή χρώματα, παρά τη σκοτεινή εμφάνιση, πολλοί χρήστες εντούτοις το βρήκαν λίγο ενοχλητικό. «Θα προτιμούσα ένα ασπρόμαυρο ρολόι τύπου Pixel από κάτι που μοιάζει σαν το τηλέφωνό μου να είναι συνέχεια ενεργό», δήλωσε ο Nilay Patel του The Verge στο review του. 

Φαίνεται ότι η Apple άκουσε όλα τα παρόμοια σχόλια και εργάζεται για να ενσωματώσει σχετική ρύθμιση, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι ένα χαρακτηριστικό που εμφανίζεται σε μια beta δεν αποτελεί 100% σίγουρα ότι θα βρεθεί και στην τελική έκδοση.

  • Like 3