Σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα, το iPhone είναι πιο δημοφιλές από ποτέ στους εφήβους, με έναν στους δέκα μόλις να χρησιμοποιεί Android ή άλλου είδους smartphone.

Σχεδόν εννέα στους 10 εφήβους στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν iPhone, σύμφωνα με την εταιρεία επενδύσεων Piper Sandler. Τα δεδομένα προέρχονται από μία εξαμηνιαία έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, με δημοσκοπήσεις 7000 εφήβων σε 47 πολιτείες με μέση ηλικία μόλις πάνω από 16. Το 88% αυτών δηλώνουν ότι διαθέτουν iPhone, ενώ το 90% πιστεύουν πως ένα iPhone θα είναι το επόμενό τους smartphone. Και οι δύο αριθμοί είναι οι υψηλότεροι που έχουν υπάρξει ποτέ.

Η δημοτικότητα της Apple στους εφήβους δεν προκαλέι έκπληξη. Σύμφωνα με μία προηγούμενη έκθεση, ένα στα δύο τηλέφωνα που πωλήθηκαν στη Βόρεια Αμερική το 2020 ήταν iPhone. Αποτελέσματα έρευνας του Μαρτίου έδειξαν πως η αφοσίωση στα προϊόντα της Apple στις ΗΠΑ έχει επίσης φτάσει στο υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών, ενώ την ίδια στιγμή το αντίστοιχο των OEM Android συνέχισε να μειώνεται. Συνολικά, η Apple είχε μία πολύ καλή χρονιά το 2020.

Η έρευνα της Piper Sandler τόνισε επίσης την ισχυρή αφοσίωση των εφήβων στα προϊόντα της Apple και σε άλλες κατηγορίες. Για την ακρίβεια, το Apple Pay είναι η κορυφαία ψηφιακή μέθοδος πληρωμής μεταξύ των ερωτηθέντων, με τη μόνη μέθοδο που να το ξεπερνά να είναι η πληρωμή τοις μετρητοίς.

Με αυτή την κυριαρχία της Apple στις ΗΠΑ, φαίνεται απίθανο για το οποιονδήποτε Android να ξεπεράσει την αμερικανική εταιρία στα smartphones. Παρ’ όλα αυτά η Samsung και η Huawei εξακολουθούν να κυριαρχούν σε άλλες χώρες εκτός ΗΠΑ. Αλλά δεν θα ήταν έκπληξη η Apple να συνεχίσει ακάθεκτη την κυριαρχία της, ή ακόμη και να την ενισχύσει περισσότερο, στη αγορά των ΗΠΑ.

  • Like 2
  • Haha 7
  • Sad 3