Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που άρχισαν να διαδίδονται οι πρώτες φήμες που ήθελαν τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 14 Pro της Apple να διαθέτουν δύο οπές στην οθόνη (αντί για τη γνωστή εγκοπή), μία σε σχήμα «κάψουλας» και μία στο τυπικό κυκλικό σχήμα.

Αν και αυτή η λεπτομέρεια στον σχεδιασμό των iPhone 14 Pro επιβεβαιώθηκε από τότε αρκετές φορές και μάλιστα από έγκριτους αναλυτές, αυτό που δεν είχε γίνει σαφές είναι ο τρόπος που το λειτουργικό σύστημα της Apple και οι εφαρμογές «θα προσαρμόζονταν» σε αυτή την αλλαγή, όταν η οθόνη των συσκευών iPhone 14 Pro είναι ενεργοποιημένη. Και από ότι φαίνεται, πρόσφατα μπήκε στη θέση του και ένα ακόμα κομμάτι του παζλ (το οποίο βεβαίως θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ στην επίσημη παρουσίαση της Apple, στις 7 Σεπτεμβρίου και στην εκδήλωση «Far Out»).

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας MacRumors (η οποία επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμες), οι δύο διακριτές οπές δεν θα διαχωρίζονται οπτικά όταν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη, αλλά θα μοιάζουν σαν να «ενώθηκαν» σε μία μεγαλύτερου μήκους οπή σχήματος «κάψουλας». Από ότι φαίνεται λοιπόν, ως λάτρες της… συμμετρίας, οι σχεδιαστές της εταιρείας προτίμησαν να απενεργοποιούνται τα εικονοστοιχεία της οθόνης που βρίσκονται μεταξύ των δύο ανομοιόμορφων οπών όταν η οθόνη είναι ενεργή και να δημιουργήσουν ένα ενιαίο σχήμα που θα αποσπά λιγότερο τη προσοχή κατά την απεικόνιση περιεχομένου… και ενδεχομένως και τα νεύρα των app developers.

iphone-14-pro-cutouts-active-display.jpeg

Από την άλλη, η ίδια πηγή του Macrumors ισχυρίζεται ότι η Apple σκοπεύει να επεκτείνει από οπτικής άποψης τις μαύρες περιοχές γύρω από τις δύο κοπές για να… φιλοξενήσει περιεχόμενο. Για παράδειγμα, η Apple θα μπορούσε να μεγαλώσει την μαύρη περιοχή ελαφρώς για να χωρέσει τα εικονίδια κατάστασης της συσκευής στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά ή ακόμη και να την επεκτείνει ελαφρώς προς τα κάτω κατά την εμφάνιση συγκεκριμένων ειδοποιήσεων.

Μια άλλη πτυχή στα σχέδια της Apple δίνει η ιστοσελίδα 9to5Mac η οποία αναφέρει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το χώρο για να εμφανίσει τις πράσινες και πορτοκαλί ενδείξεις κάμερας και μικροφώνου που βρίσκονται σήμερα στη γραμμή κατάστασης. Με αυτόν τον τρόπο οι ενδείξεις απορρήτου θα μπορούσαν να γίνουν σημαντικά πιο εμφανείς από ό,τι είναι τώρα. Το 9to5 αναφέρει ακόμα ότι οι χρήστες θα μπορούν να πατούν στις ενδείξεις για να βλέπουν μια λίστα με τις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση είτε στο μικρόφωνο είτε στην κάμερα. 

Η πληροφορία για την «ενοποίηση» των δύο οπών σε μία όταν η οθόνη του iPhone 14 Pro του iPhone 14 Pro Max φαίνεται να επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Macrumors, και από υπαλλήλους της Foxconn που εργάζονται στη γραμμή παραγωγής. Βεβαίως, έχουμε να κάνουμε με την… Apple, και επομένως τίποτα ακόμη δεν είναι σίγουρο. Έχοντας αυτό κατά νου, να αναφέρουμε ότι με βάση τη φημολογία, περιμένουμε την εταιρεία να παρουσιάσει τα iPhone 14, iPhone 14 Max (ή Plus), iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max με οθόνες 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών (μοντέλα Max).

  • Like 3
  • Confused 1
  • Sad 1