Η Apple εργάζεται σε μία νέα υπηρεσία που θα επιτρέψει στις συσκευές iPhone να δέχονται ανέπαφα πληρωμές -π.χ. από πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες- απευθείας στη συσκευή χωρίς πρόσθετο hardware, σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Επί του παρόντος, οι συσκευές iPhone μπορούν να δεχτούν πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες με τη χρήση πρόσθετου εξοπλισμού (add-on) όπως είναι ο Square Reader, ωστόσο η νέα τεχνολογία της Apple εξαλείφει την ανάγκη για πρόσθετο hardware τρίτων.

Ατομικές ή μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να δέχονται άμεσα πληρωμές στο iPhone με ένα απλό άγγιγμα από την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του πελάτη τους, δυνατότητα που από ότι φαίνεται θα αξιοποιεί το chip τεχνολογίας NFC που βρίσκεται ήδη ενσωματωμένο στις συσκευές της Apple.

Ο Αμερικανός κολοσσός ξεκίνησε την ανάπτυξη της δυνατότητας πληρωμών απευθείας στο iPhone χωρίς τη χρήση πρόσθετου/ εξωτερικού εξοπλισμού τρίτων από την ώρα που εξαγόρασε την εταιρεία Mobeewave έναντι περίπου $100 εκατομμυρίων. Η Mobeewave ήταν ένα startup το οποίο ανέπτυξε τεχνολογία που επέτρεπε σε smartphones να δέχονται πληρωμές με τη χρήση της τεχνολογίας NFC. Μέσω της ιστοσελίδας της, η Mobeewave έλεγε ότι η διαδικασία αποστολής χρημάτων (πληρωμών) μέσω του app της ήταν τόσο απλή όσο το άγγιγμα μίας κάρτας με NFC στο πίσω μέρος ενός smartphone, και από ότι φαίνεται, η νέα δυνατότητα πληρωμών της Apple θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg λέει πως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν η νέα υπηρεσία/ δυνατότητα θα ενσωματωθεί στο Apple Pay, αν και η ομάδα που εργάζεται στην ανάπτυξη του χαρακτηριστικού εργάζεται με την ομάδα ανάπτυξης του Apple Pay της εταιρείας. Καθώς πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFC που ήδη διαθέτουν οι συσκευές της εταιρείας, υποθέτουμε ότι δεν θα αργήσει να διατεθεί στους κατόχους iPhone. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple σχεδιάζει να διαθέσει τη νέα αυτή δυνατότητα μέσα στους επόμενους μήνες, ενδεχομένως με την ενημέρωση iOS 15.4 την Άνοιξη.

  • Like 5