Σύμφωνα με άρθρο του C|Net που επικαλείται πληροφορίες και δεδομένα από την υπηρεσία ανταλλαγής/ πώλησης μεταχειρισμένων smartphones BankMyCell, οι αφοσιωμένοι/ πιστοί χρήστες του iPhone μειώθηκαν κατά 15,2% φέτος σε σχέση με τον Μάρτιο του 2018.

Τα στατιστικά καλύπτουν τον τελευταίο κύκλο αναβάθμισης και συμπεριλαμβάνουν όλες τις ανταλλαγές/ πωλήσεις κινητών που πραγματοποιήθηκαν μέσω της υπηρεσίες BankMyCell από τον Οκτώβριο του 2018. Με βάση τα δεδομένα, η Samsung φαίνεται να είναι η πλέον ευνοημένη από την μείωση στην αφοσίωση των χρηστών στην Apple και στο iPhone. Σύμφωνα με το άρθρο του C|Net, το 26% των χρηστών με συσκευές της Apple αντάλλαξαν το iPhone X τους για κινητό άλλης εταιρείας, ενώ μόνο το 7,7% των χρηστών του Galaxy S9 άλλαξαν την συσκευή τους προτιμώντας κάποιο iPhone. To υπόλοιπο 92,3% των χρηστών του Galaxy S9 προτίμησαν μία συσκευή με Android πάλι. Τον Ιούνιο που μας πέρασε συγκεκριμένα, το 18% των χρηστών που πούλησε το iPhone του προτίμησε να αγοράσει μετά κάποια συσκευή της Samsung. Συσχετίζοντας τα ευρήματα της με δεδομένα άλλων εταιρειών, η BankMyCell δήλωσε ότι η αφοσίωση στο iPhone έφτασε στο κατώτατο σημείο από το 2011, και βρίσκεται στο 73% σε σύγκριση με το «all-time high» ποσοστό 92% που είχε καταγραφτεί το 2017.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, ότι το δείγμα για την έρευνα, που επιπλέον προέρχεται μόνο από την ιστοσελίδα της BankMyCell, είναι πολύ μικρό – μόλις 38 χιλιάδες χρήστες, ένα πολύ μικρό ποσοστό λοιπόν από τα δεκάδες εκατομμύρια χρηστών iPhone.

H εταιρεία ερευνών Kantar πάντως ανέφερε πρόσφατα ότι το τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο του 2019, οι συσκευές που βασίζονται στο iOS αντιπροσώπευαν το 36% των πωλήσεων smartphones στις ΗΠΑ, ποσοστό που είναι μειωμένο κατά 2,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Αντίθετα, η πωλήσεις smartphones με Android αυξήθηκαν κατά 2,5% και έφτασαν σε ποσοστό στο 65% όλων των πωλήσεων. Η Gartner, επίσης εταιρεία ερευνών αγοράς, ανέφερε ότι οι αποστολές smartphones γνωρίζουν την μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, και εκτιμάται ότι φέτος οι αποστολές θα παρουσιαστούν μειωμένες κατά 68 εκατομμύρια. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο CEO της Apple, Tim Cook, είχε προειδοποιήσει τον Ιανουάριο του 2019 τους μετόχους της εταιρείας ότι η Apple αναμένει πτώση περίπου $9 δισεκατομμυρίων στα έσοδα λόγω της μειωμένης ζήτησης συσκευών iPhone, κυρίως στην Κίνα. Αλλά η τάση, επεκτάθηκε από ότι φαίνεται και στην Ινδία, με τις πωλήσεις iPhone για το πρώτο τρίμηνο του 2019 να σημειώνουν πτώση 42% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

The Next Web

C|Net