Οι αποστολές iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max το τέταρτο τρίμηνο του 2022 θα είναι «σημαντικά χαμηλότερες από τις αναμενόμενες» λόγω των εργατικών διαμαρτυριών στο κύριο εργοστάσιο της Foxconn στην Κίνα που κατασκευάζει τα νέα iPhone, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Ο Kuo δήλωσε σήμερα ότι η παραγωγή iPhone στο εργοστάσιο στο Zhengzhou έχει "επηρεαστεί σημαντικά" από τις διαμαρτυρίες για τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, οδηγώντας τον ίδιο να μειώσει την πρόβλεψή του για τις αποστολές iPhone για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 κατά 20% σε 70-75 εκατομμύρια τεμάχια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις της αγοράς για 80-85 εκατομμύρια τεμάχια.

Το μέσο ποσοστό αξιοποίησης της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου ήταν μόλις 20% τον Νοέμβριο και αναμένεται να βελτιωθεί στο 30-40% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον Kuo. Αναφέρει ακόμα ότι η Pegatron και η Luxshare έχουν λάβει η καθεμία περίπου το 10% των παραγγελιών iPhone 14 Pro και 14 Pro Max από τη Foxconn, αλλά δηλώνει ότι οι μαζικές αποστολές δεν θα γίνουν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου το νωρίτερο.

Ο Kuo πιστεύει ακόμα ότι τα προβλήματα παραγωγής θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα τα έσοδα της Apple από το iPhone να είναι «σημαντικά χαμηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς, κατά 20-30% ή και περισσότερο» αυτό το τρίμηνο.

Λόγω των μακροχρόνιων καθυστερήσεων στην αποστολή και της ύφεσης, ο Kuo πιστεύει ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης για τα μοντέλα iPhone 14 Pro αυτό το τρίμηνο θα εξαφανιστεί απλά αντί να αναβληθεί, γεγονός που υποδηλώνει ότι πολλοί πελάτες που θα είχαν αγοράσει ένα iPhone 14 Pro αυτή τη στιγμή δεν θα επιστρέψουν για να παραγγείλουν τη συσκευή τον Ιανουάριο ή αργότερα μόλις βελτιωθεί η διαθεσιμότητα.

Τα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max είναι αυτή τη στιγμή εξαφανισμένα από την αγορά των ΗΠΑ, με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 4 εβδομάδες για να αποκτήσουν ένα όπως φανερώνει η κατάσταση στο Apple Store. 

  • Confused 1
  • Sad 1