Αφού είδαμε για πρώτη φορά από κοντά τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max, σειρά παίρνουν τα αρχικά μοντέλα της σειράς, τα iPhone 13 mini και iPhone 13.

Με την Apple να διπλασιάζει την αρχική χωρητικότητα των δύο μοντέλων από τα 64 στα 128GB, τα δύο αρχικά μοντέλα της σειράς iPhone 13. Και τα δύο μοντέλα δεν διαθέτουν αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση σε σχέση με τον προκάτοχό τους, εκτός από το πίσω μέρος όπου πλέον οι κάμερες είναι τοποθετημένες διαγώνια αλλά και το αισθητά μικρότερο notch. Θα πρέπει να περιμένουμε καλύτερη αυτονομία εξαιτίας της μεγαλύτερης μπαταρίας ενώ σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει στις κάμερες όπου παραμένουν στα 12MP, με μεγαλύτερο όμως αισθητήρα και μέγεθος pixel.

Στον τομέα της φωτογραφίας, υποστηρίζονται για πρώτη φορά τα Photographic Styles που αναλαμβάνουν μέσω σχετικών εργαλείων, την επεξεργασία των λήψεών σας, δίνοντας σας τη δυνατότητα να αλλάξετε το κοντράστ, τη θερμοκρασία του χρώματος κ.α. Όπως και στα Pro μοντέλα, βλέπουμε την "Κινηματογραφική λειτουργία" ή αλλιώς, Cinematic video που στόχο έχει να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πιο καλλιτεχνικές λήψεις, περιορίζοντας όμως την ανάλυση στη Full HD και στα 30fps. Περιμένουμε ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε βραδινές λήψεις εξαιτίας του διαφράγματος f/1.6 ενώ δεν υποστηρίζεται δυστυχώς η μακροφωτογράφηση που μας έκανε εντύπωση στα Pro μοντέλα.

Οι OLED οθόνες των 5.4 (iPhone 13 mini) και 6.1 ιντσών (iPhone 13 Pro Max) είναι πιο φωτεινές φέτος όμως δυστυχώς δεν υποστηρίζουν γρήγορο ρυθμό ανανέωσης όπως στα μεγαλύτερα μοντέλα. Όπως αναφέραμε, και τα δύο μοντέλα αναμένονται στην ελληνική αγορά από τα μέσα Οκτωβρίου με αρχική τιμή τα €869 για το iPhone 13 mini των 128GB και στα €969 για το iPhone 13. Αναλυτικά όλες οι τιμές των μοντέλων που απαρτίζουν τη σειρά iPhone 13 είναι διαθέσιμες εδώ.

  • Like 3
  • Thanks 1