Η Apple πρόκειται να ενσωματώσει μια νέα λειτουργία στο iOS 17 που θα μετατρέπει τα κλειδωμένα iPhone σε smart home οθόνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mark Gurman του Bloomberg, το interface θα εμφανίζει πληροφορίες όπως γεγονότα ημερολογίου, τον καιρό και ειδοποιήσεις, μιμούμενο μια έξυπνη οθόνη. To interface θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο και τοποθετημένο οριζόντια.

Στην ουσία, η νέα λειτουργία θα μοιάζει πολύ με τις έξυπνες οικιακές συσκευές της Google και της Amazon. Η ιδέα πίσω από τη λειτουργία είναι να κάνει το iPhone πιο χρήσιμο όταν δεν χρησιμοποιείται και είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα γραφείο ή κομοδίνο. Η λειτουργία θα χρησιμοποιεί ένα σκούρο φόντο με φωτεινό κείμενο για να είναι ευκολότερη η ανάγνωση από απόσταση.

Η έξυπνη οικιακή οθόνη θα βασίζεται στα widgets της οθόνης κλειδώματος της Apple, τα οποία κυκλοφόρησαν πέρυσι ως μέρος του iOS 16. Τα widgets επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν στην οθόνη κλειδώματος μικρά κομμάτια πληροφοριών, όπως τον καιρό και τα νέα.

800x-1.jpg.04be1354fca4d28bdff9de0ca7e974e9.jpg

Google Nest Hub

Χωρίς καμία έκπληξη, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Apple θα ενσωματώσει την ίδια λειτουργία και στο iPad το οποίο διαθέτει πολύ μεγαλύτερη οθόνη. Ωστόσο, ο Gurman σημειώνει ότι η εταιρεία δεν φέρνει χαρακτηριστικά στο iPad τόσο γρήγορα όσο κάνει με το iPhone. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα widgets της οθόνης κλειδώματος του iPhone τα οποία δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στο iPad.

Εκτός από τη λειτουργία έξυπνης οθόνης, η Apple σχεδιάζει με το iOS 17 σημαντικές αλλαγές στην εφαρμογή Wallet του iPhone. Η εταιρεία θα φέρει επίσης βελτιώσεις στις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης και θα παρουσιάσει μια ειδική εφαρμογή ημερολογίου που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να καταγράφουν τις σκέψεις τους. Η Apple λέγεται επίσης ότι εργάζεται πάνω σε ενημερώσεις για το SharePlay και το AirPlay.

Η εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τη λειτουργία της έξυπνης οθόνης για το σπίτι μαζί με το iOS 17 στο WWDC 2023, το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών που θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου. Ο τεχνολογικός γίγαντας αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει το πρώτο του AR/VR headset αλλά και την πλατφόρμα που θα στηρίζεται (πιθανή ονομασία xrOS). Άλλες ανακοινώσεις που θα πρέπει να περιμένουμε είναι ένα MacBook Air 15” καθώς και τις νέες εκδόσεις του macOS, tvOS, iPadOS και WatchOS.

  • Like 3
  • Thanks 4