Τρία πράγματα στη ζωή είναι σίγουρα: ο θάνατος, οι φόροι και τα νέα iPhone τον Σεπτέμβριο. Ο Mark Gurman του Bloomberg αναφέρει ότι η φετινή εκδήλωση για το iPhone θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον αρκετά αξιόπιστο δημοσιογράφο για θέματα της Apple, στα «απλά» iPhone 14 θα καταργηθεί το mini μοντέλο με μέγεθος οθόνης 5,4 ιντσών το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες δύο γενιές. Το τυπικό μοντέλο των 6,1 ιντσών θα πλαισιωθεί αντ' αυτού από μια έκδοση με μεγάλη οθόνη 6,7 ιντσών, που θα ταιριάζει με το μέγεθος οθόνης του τρέχοντος μοντέλου iPhone Pro Max. Θεωρείται σίγουρα ότι οι απλές εκδόσεις του iPhone 14 θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το τρέχον τσιπ Apple A15 Bionic και θα μοιάζουν εξωτερικά με το iPhone 13 συμπεριλαμβανομένου του notch στην εμπρόσθια επιφάνεια.

Το iPhone 14 Pro φέρεται να είναι πολύ πιο ενδιαφέρον, αντικαθιστώντας την τρέχουσα εγκοπή της κάμερας με ένα ζεύγος εγκοπών pinhole για την μπροστινή κάμερα και τον σαρωτή FaceID, υποστηρίζοντας την ίδια ώρα και τη λειτουργία Always-On. Πολλά Android smartphone έχουν ήδη στραφεί σε παρόμοιες εγκοπές pinhole για να εξοικονομήσουν χώρο στην οθόνη, με την Apple να αφήνει σιγά σιγά πίσω της το notch που έκανε την εμφάνισή του με το iPhone X. Τα Pro μοντέλα θα αποκτήσουν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ταχύτερο SoC (A16 Bionic) και ένα ακόμη μεγαλύτερο σύστημα καμερών που θα περιλαμβάνει 3 αισθητήρες, με τον κύριο να είναι ευρυγώνιος με ανάλυση 48MP, αφήνοντας πίσω για πάντα την υλοποίηση των 12MP.

Η Apple σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει νέα Apple Watches, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg. Τα μοντέλα που θα απαρτίζουν τη Series 8 φέρεται να περιλαμβάνουν μια τυπική έκδοση που μοιάζει με την υπάρχουσα έκδοση, αλλά και ένα Pro μοντέλο που απευθύνεται σε όσους ασκούνται έντονα, και το οποίο θα είναιι πιο "στιβαρό" μοντέλο τιτανίου με μεγαλύτερη αυτονομία και πρόσθετα χαρακτηριστικά παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης.

Το οικονομικότερο Apple Watch SE φέρεται να λαμβάνει ένα ταχύτερο τσιπ αφού το σημερινό SE χρησιμοποιεί ένα Apple S5 και ένα νέο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα S6, S7 ή κάποιο νεότερο, μη ανακοινωμένο ακόμη, τσιπ. Το νέο SE ελπίζουμε ότι θα σημάνει το τέλος του μακρόβιου Apple Watch Series 3, το οποίο η εταιρεία εξακολουθεί να πωλεί, παρόλο που δεν θα λάβει την ενημέρωση watchOS 9 αυτό το φθινόπωρο.

Μια πιθανή ανακοίνωση την 7η Σεπτεμβρίου των νέων iPhone και έξυπνων ρολογιών σημαίνει πιθανότατα ότι τουλάχιστον κάποιες νέες συσκευές θα είναι διαθέσιμες για αγορά προς τα μέσα του μήνα, συμπίπτοντας περίπου με την κυκλοφορία του iOS 16. Ο Gurman αναφέρει ότι οι υπάλληλοι των Apple Store έχουν ενημερωθεί να προετοιμαστούν για μια πολύ σημαντική κυκλοφορία στις 16 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, η Apple συχνά διοργανώνει μια παρουσίαση η οποία έχει στο επίκεντρό της το iPad και το Mac, κάτι που θα ισχύσει και φέτος και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο. Εκεί περιμένουμε να δούμε τις νέες εκδόσεις των macOS Ventura και iPadOS 16, μια κυκλοφορία που στην δεύτερη περίπτωση θα καθυστερήσει εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Apple με το stagemanager που φέρεται να καθυστερεί. Ο Gurman προβλέπει ότι πριν από το τέλος του έτους θα δούμε ακ΄μα μια έκδοση USB-C του φθηνότερου iPad, νέα iPad Pro με βάση το M2 και ενημερωμένα Mac mini και MacBook Pro.

  • Like 5