Πρόσφατα, ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo, ο οποίος γενικότερα έχει καλή πληροφόρηση και έχει «πέσει μέσα» σε αρκετές εκτιμήσεις του για μελλοντικά προϊόντα της Apple, δήλωσε ότι τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα είναι ακριβότερα από τους προκατόχους τους.

Ο Ming Chi-Kuo δεν αναφέρθηκε στις τιμές συγκεκριμένα, ωστόσο εκτιμά ότι το κόστος κατά μέσο όρο των νέων μοντέλων iPhone 14 Pro θα είναι ακριβότερο κατά περίπου 15% σε σχέση με τη σημερινή γενιά.

Αν και μία αύξηση του κόστους από 10% έως 15% δεν θα αρέσει στους πελάτες της εταιρείας, εντούτοις το πρόσθετο κόστος ενδέχεται να οφείλεται στον αυξημένο αποθηκευτικό χώρο που θα προσφέρουν οι νέες συσκευές της Apple.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε, η Ταϊβανέζικη εταιρεία ερευνών TrendForce έκανε την εκτίμηση ότι τα μοντέλα iPhone 14 Pro ενδέχεται να ξεκινούν, όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, από τα 256GB, όταν τα τωρινά μοντέλα iPhone 13 Pro ξεκινούν από τα 128GB.

Σύμφωνα με φήμες, τα νέα iPhone 14 Pro αναμένεται να ενσωματώνουν το ισχυρότερο A16 SoC, αναβαθμισμένη κύρια κάμερα 48 MP με υποστήριξη για εγγραφή βίντεο 8K, εμπρόσθια κάμερα με αυτόματη εστίαση (AF), ταχύτερη μνήμη και οθόνη always-on που θα απεικονίζει στην οθόνη κλειδώματος την ώρα, την ημερομηνία, widgets για διάφορες λειτουργίες/πληροφορίες κ.ά. Επίσης, οι συσκευές αναμένεται αντί για εγκοπή (notch) να διαθέτει δύο οπές που θα φιλοξενούν τα εξαρτήματα για το Face ID και την εμπρόσθια κάμερα, με την πρώτη, μεγαλύτερη οπή να έχει το σχήμα «χαπιού ή κάψουλας» και την δεύτερη να αποτελεί μία τυπική, κυκλική οπή για την εμπρόσθια κάμερα.

iphone-14-chart-trendforce.jpg

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max ξεκινούν από τα $999 και $1099 με 128GB αποθηκευτικό χώρο. Αν ισχύει η φημολογία για την αύξηση της τιμής -ως συνέπεια του διπλάσιου αποθηκευτικού χώρου- και υποθέσουμε ότι θα είναι 10%, τότε οι τιμές των εισαγωγικών μοντέλων iPhone 14 Pro και iPhone 14 Max ενδέχεται να ξεκινούν από τα $1099 και $1199 αντίστοιχα, που είναι ακριβώς ίδιες με τις τιμές των τωρινών iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max με αποθηκευτικό χώρο 256GB. Όπως συνηθίζει, η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τις νέες συσκευές iPhone 14 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο. Άγνωστο τι θα γίνει με τις τιμές των «απλών» iPhone 14. Σύμφωνα με μία τελευταία φήμη, το οικονομικότερο από τα μοντέλα iPhone 14 με την οθόνη των 6,1 ιντσών θα στοιχίζει $799 στις Ηνωμένες Πολιτείες.