Την Πέμπτη που μας πέρασε, η Apple ξεκίνησε τη διανομή της πρώτης δοκιμαστικής έκδοσης (beta) του iOS 15.4 και ένα από τα νέα χαρακτηριστικά της, είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους χρήστες του iPhone να αποθηκεύσουν το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού τους κατά της ασθένειας COVID-19 στα Health και Wallet apps της εταιρείας.

Όταν διατεθεί επισήμως, το iOS 15.4 θα επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της ασθένειας COVID-19 στα Health και Wallet apps με το να ανοίξουν το Camera app και να σαρώσουν τον κωδικό QR στο πιστοποιητικό. Στη συνέχεια αρκεί να κάνουν tap στην κίτρινου χρώματος ειδοποίηση από το Health app και να πατήσουν το κουμπί «Add to Wallet & Health».

Οι κάρτες εμβολιασμού στην εφαρμογή Wallet απεικονίζουν το όνομα του ατόμου, τον τύπο του εμβολίου που έκαναν, την ημερομηνία που έκαναν το εμβόλιο, την δόση, το εμβολιαστικό κέντρο και τον ψηφιακά υπογεγραμμένο κώδικα QR. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι προσβάσιμες εντός του Health app.  

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό λειτουργεί μερικώς στη δοκιμαστική έκδοση του iOS 15.4, καθώς όπως παρατήρησε ο Federico Viticci, αρχισυντάκτης του MacStories, υπήρχε η δυνατότητα προσθήκης του Ιταλικού πιστοποιητικού εμβολιασμού του στο Health app αλλά όχι και στο Wallet app. Στις σημειώσεις έκδοσης που δημοσιοποίησε η Apple, επισημαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει εκδοθεί από την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, τη Δημοκρατία του Κάμπου Βέρντε, τα Σκόπια και την Παλαιστίνη δεν είναι δυνατόν επί του παρόντος να επαληθευτούν και να προστεθούν στο Wallet app στην έκδοση του λογισμικού iOS 15.4 beta.

Η Apple πρωτολανσάρισε τη δυνατότητα προσθήκης των πιστοποιητικών εμβολιασμού COVID-19 στα apps Health και Wallet της εταιρείας με την διάθεση της έκδοσης 15.1 του iOS στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με το χαρακτηριστικό να υποστηρίζεται πλέον και στον Καναδά. Με την υποστήριξη τώρα και του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, μεγαλώνει η λίστα των υποστηριζόμενων χωρών που τώρα περιλαμβάνει και τις Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία και άλλες χώρες. Είναι θέμα χρόνου να υποστηριχθεί και η χώρα μας, που για την ώρα έχει μια εξίσου καλή λύση η οποία περιλαμβάνει και την εμφάνιση της ταυτότητας.

To iOS 15.4 έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων και το ξεκλείδωμα του iPhone ακόμα και όταν ο χρήστης φοράει ιατρική μάσκα.

  • Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1