Η Apple προειδοποίησε τους επενδυτές και τους πελάτες της την Κυριακή ότι αναμένει να αποστείλει λιγότερα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Ο λόγος είναι ότι η πολυτιμότερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη με το συνεχιζόμενο lockdown που βρίσκεται σε εξέλιξη σε περιοχές της Κίνας εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Η εταιρεία αναφέρει πάντως ότι η ζήτηση για τα Pro μοντέλα της νέας σειράς iPhone 14 παραμένει ισχυρή όμως οι περιορισμοί εξαιτίας του lockdown την οδήγησε στη μείωση των προηγούμενων εκτιμήσεων για τις συνολικές αποστολές των νέων μοντέλων. Η προειδοποίηση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Apple, καθώς η εταιρεία, όπως και πολλές άλλες, προετοιμάζεται για τη χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο.

«Το εργοστάσιο που βρίσκεται στο Zhengzhou της Κίνας λειτουργεί επί του παρόντος με σημαντικά μειωμένη δυνατότητα παραγωγής. Όπως κάναμε καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην αλυσίδα εφοδιασμού μας», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog της.

Η Κίνα διέταξε επταήμερο αποκλεισμό της περιοχής γύρω από το εμβληματικό εργοστάσιο της Foxconn στη Zhengzhou νωρίτερα αυτό το μήνα, σε μια αντίστοιχη κίνηση που είχε επιβληθεί τον περασμένο μήνα στην ίδια περιοχή. Η γραμμή συναρμολόγησης, γνωστή ως iPhone city, είναι ο μεγαλύτερος χώρος παραγωγής των smartphones της Apple και φιλοξενεί περίπου 200.000 εργαζόμενους. Το εργοστάσιο που ανήκει στη Foxconn παράγει τέσσερις στις πέντε συσκευές iPhone της τρέχουσας γενιάς, σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας ερευνών Counterpoint.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση, η Foxconn δήλωσε την Κυριακή ότι θα «αναθεωρήσει προς τα κάτω» τις δικές της προβλέψεις για το τέταρτο τρίμηνο και ότι συνεργάζεται με τις αρχές για να «επαναφέρει την παραγωγή στην πλήρη δυναμικότητά της το συντομότερο δυνατό».

Όπως πολλές εταιρείες, έτσι και η Apple αναζητά τρόπους για να διατηρήσει τις αποστολές των προϊόντων της εν μέσω μιας παγκόσμιας διαταραχής στην αλυσίδας εφοδιασμού που διαρκεί περισσότερο από δύο χρόνια. Η δήλωση στην οποία προχώρησε χθες η εταιρεία είναι σπάνια για την Apple, η οποία παραδοσιακά επιλέγει παρόμοιες πληροφορίες να ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια των οικονομικών της αποτελεσμάτων κάθε τρίμηνο.

Ωστόσο η εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook δήλωσε στην πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τον περασμένο μήνα ότι ο εφοδιασμός της αγοράς με τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max ήταν «περιορισμένος» από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους. «Συνεχίζουμε να περιοριζόμαστε μέχρι σήμερα από την όλη κατάσταση και εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση», δήλωσε ακόμα.

Επιπλέον η εταιρεία δήλωσε την Κυριακή ότι «συνεργάζεται στενά με τη Foxconn για να επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια κάθε εργαζόμενου». 

  • Thanks 1
  • Confused 1