Αποτελεί γεγονός ότι η Apple πρόσθεσε μεμβράνες σιλικόνης στα πληκτρολόγια των MacBook τέταρτης γενιάς, σχεδιασμένες έτσι ώστε να εμποδίζουν βρωμιές και σκουπίδια στο να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του. Κατά πόσο όμως αυτή η μέθοδος ήταν αποτελεσματική;

Σύμφωνα με την Apple, όχι και τόσο. Σε απάντηση σε άρθρο της Wall Street Journal όπου επισημαίνονται τα συνεχιζόμενα προβλήματα στα πληκτρολόγια των χρηστών, εκπρόσωπος της εταιρίας απολογήθηκε και υποστήριξε ότι η εταιρία έχει λάβει γνώση, για έναν "πολύ μικρό αριθμό χρηστών" που αντιμετωπίζουν προβλήματα στα πληκτρολόγια τους. Ωστόσο, δεν παραδέχτηκε ότι τα εν λόγω θέματα προέρχονται από την συσκευή, υποστηρίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων MacBook Air και Pro είναι "μία χαρά" με τα μηχανήματα τους, ενώ προέτρεψε όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στο να επικοινωνήσουν με την εξυπηρέτηση πελατών της Apple.

 iFixit και SimpleMac, μάλλον διαφωνούν με την επίσημη εκδοχή της εταιρίας, υποστηρίζοντας ότι το πληκτρολόγιο των τελευταίων MacBook είναι εξ' αρχής εύθραυστο, με το παραμικρό δείγμα σκουπιδιού να είναι ικανό να μπλοκάρει ολόκληρο τον εσωτερικό του μηχανισμό, με τα ελατήρια του να χαρακτηρίζονται αδύναμα και επιρρεπή σε δυσλειτουργία. Παρόλο που κάθε MacBook με πληκτρολόγιο τρίτης γενιάς καλύπτεται από εγγύηση, ένα τέτοιο σημαντικό σχεδιαστικό λάθος μπορεί να αποτελέσει "χρόνιο" πρόβλημα για όλους όσους βασίζονται στο MacBook για την καθημερινή τους εργασία.

Παραμένει άγνωστο αν η Apple προχωρήσει σε κάποιο πρόγραμμα αντικατάστασης, αν και πληθαίνουν οι φωνές που καλούν την εταιρία στο να αποσύρει τον συγκεκριμένο τύπο "butterfly" πληκτρολογίου από τα MacBook, η οποία φαίνεται να θυσιάζει την αξιοπιστία προς χάριν του ολοένα πιο λεπτού σχεδιασμού.

Engadget