Μετά από αρκετές ώρες χρήσης, το ποσοστό της μπαταρίας δεν είχε κουνηθεί καθόλου

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στελέχους της Apple, μάθαμε κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη διάρκεια μπαταρίας, καθώς είναι τόσο καλή που αρχικά θεώρησαν ότι υπάρχει bug στην ένδειξη φόρτισης και δεν δείχνει σωστή τιμή.

Η δήλωση αυτή έγινε από τον Bob Borchers, υπεύθυνο του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρείας, που σύμφωνα με όσα είπε, οι μελλοντικές εκδοχές του επεξεργαστή τους θα είναι αρκετά καλές ώστε να μετατρέψουν τα Mac σε gaming μηχανήματα. Η συνέντευξη έγινε με το Tom's Guide, το οποίο μετά από δικές τους δοκιμές με το M1 MacBook είχαν αντίστοιχα αποτελέσματα με τις 17 ώρες της Apple υπό web-browsing σε ασύρματο δίκτυο.

"Το πιο εντυπωσιακό πράγμα με τον Μ1 είναι η διάρκεια μπαταρίας. Για παράδειγμα, το MacBook Pro κράτησε 16 ώρες και 25 λεπτά κατά τη web-browsing δοκιμή μας. Το προηγούμενο Intel μοντέλο κρατούσε 10 ώρες και 21 λεπτά. Είναι μια μεγάλη διαφορά και αυτό προκάλεσε διπλούς ελέγχους εντός της Apple.

Όταν είδαμε το πρώτο μηχάνημα και ασχοληθήκαμε μαζί του για αρκετές ώρες, παρατηρήσαμε ότι η μπαταρία δεν είχε κουνηθεί και νομίζαμε πως υπάρχει bug με την ένδειξη και δεν λειτουργεί."

Ο Borchers πρόσθεσε πως το πραγματικό επίτευγμα είναι να έχουν τέτοια διάρκεια μαζί με αρκετά καλή απόδοση, ώστε οι Intel εφαρμογές να τρέχουν σωστά μέσω Rosetta 2.

"Ξεκινήσαμε ένα μικρό project χρόνια πριν κάνουμε τη μετάβαση υλικού, για να είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να παραδώσουμε το Rosetta 2ης γενιάς με τρόπο που θα έκανε τη μετάβαση ομαλή. Και πιστεύουμε πως αυτό ήταν ένα τεράστιο μέρος της όλης μετάβασης, τα πάντα κύλησαν όπως έπρεπε."

Παρόλο που τα M1 Mac αποδίδουν καλύτερα από αντίστοιχα τιμολογιακά μοντέλα Windows, εκεί που υστερούν είναι στο gaming. Αλλά κι εδώ ο Borchers είχε απάντηση, λέγοντας πως με μελλοντικές γενιές αυτό ίσως να αλλάξει.

"Είναι ένας χώρος που είναι φυσικό να εξετάζουμε και θα εργαστούμε στενά με τις Metal και Dev ομάδες μας."

Τέλος, με τις τελευταίες φήμες για το μελλοντικό M1X chip του  MacBook Pro 2021 και ένα πιθανό M2 chip για το MacBook Air 2022, είναι επόμενο η Apple να έχει μεγάλα σχέδια για τους επεξεργαστές της, τόσο για το απαιτητικό κοινό της, όσο και για τους gamers.