Ίσως τα νέα μοντέλα της Apple να ενσωματώνουν και πάλι θύρα για κάρτες μνήμης.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Apple μπορεί τελικά να ενσωματώσει υποδοχή για κάρτες SD στα επερχόμενα μοντέλα φορητών υπολογιστών MacBook του 2021. Μία κίνηση που ουσιαστικά θα επαναφέρει το δημοφιλές πρότυπο θύρας στους υπολογιστές της εταιρίας.

Η σειρά MacBook Pro δεν διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης SD από τότε που η Apple επανασχεδίασε τα MacBooks το 2016. Μάλιστα, εκτός από την αφαίρεση της SD θύρας, η εταιρία αφαίρεσε και όλες τις υπόλοιπες θύρες για να ενσωματώσει τέσσερις USB-C γενικής χρήσης. Αυτό ανάγκασε πολλούς επαγγελματίες χρήστες, οι οποίοι βασίζονται στο δημοφιλή τύπο κάρτας μνήμης για να μεταφέρουν φωτογραφίες και βίντεο στους υπολογιστές τους, να στραφούν σε διάφορα dongles για να έχουν ίδιες ή παρόμοιες δυνατότητες.

Τα νέα έρχονται εν μέσω μιας προηγούμενης αναφοράς του Mark Gurman του Bloomberg, ο οποίος περιέγραφε μερικές από τις αλλαγές που σχεδίαζε η Apple για τα επερχόμενα μοντέλα 14 και 16 ιντσών. Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν την κατάργηση της αμφιλεγόμενης Touch Bar και αντικατάστασή της με φυσικά κουμπιά προσφέροντας μία πιο τετράγωνη σχεδίαση που συμβαδίζει με τις πρόσφατες σειρές iPad Pro, iPad Air και iPhone 12, προσθήκη φωτεινότερων οθονών αλλά και επαναφορά των MagSafe μαγνητικών φορτιστών. Φυσικά, εκτός από τα παραπάνω, θα υπάρξει και η μεγαλύτερη αλλαγή η οποία ακούει στο όνομα ARM M1 chipset.

Με τα παραπάνω φαίνεται πως συμφωνεί και ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι νέοι φορητοί υπολογιστές θα προσφέρουν επιπλέον θύρες.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1