Πλέον η αναβάθμιση στη RAM θα κοστίζει $200, από $100 που ήταν μέχρι σήμερα.

Αρκετή κριτική ασκείται στην Apple κυρίως λόγω της τιμολογιακής πολιτικής με την τελευταία κίνηση της αμερικανικής εταιρίας, να κλιμακώνει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Η βασική έκδοση του MacBook Pro των 13 ιντσών, διατίθεται με 8GB RAM αλλά μπορεί να αυξηθεί έως και τα 16GB. Η αναβάθμιση στη RAM κόστιζε $100 και αρκετά μεγάλο ποσοστό χρηστών, πρόσθετε τα επιπλέον GB.

Όπως διαπίστωσε όμως το MacRumors το Σαββατοκύριακο, η τιμή της αναβάθμισης διπλασιάστηκε στα $200. Αν και η Apple προσαρμόζει την τιμολόγηση της RAM αρκετά συχνά, το ανανεωμένο MacBook Pro 13’’, κυκλοφόρησε μόλις πριν έναν μήνα, καθιστώντας την αύξηση της τιμής της RAM, μία ξαφνιαστική αλλαγή.

Δεν είναι σαφές γιατί η Apple αύξησε την τιμή. Αν και οι γραμμές παραγωγής και εφοδιασμού σε διάφορες βιομηχανίες έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊού, το MacRumors αναφέρει πως οι τιμές των RAM σε άλλα μοντέλα της Apple δεν έχουν αλλάξει. Ωστόσο, η βασική έκδοση του MacBook Pro χρησιμοποιεί μνήμες LPDDR3E, σε αντίθεση με τις LPDDR4X που έχουν τα ακριβότερα μοντέλα. Με λίγα λόγια, αυτός ο τύπος μνήμης είναι παλιός, με αποτέλεσμα η Apple να μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα εφοδιασμού.

Είτε πρόκειται για διαταραχές της αγοράς, ανεπάρκεια ή κάτι άλλο, η αύξηση των $100 πιθανότατα θα αποτρέψει τους υποψήφιους αγοραστές τόσο από την αναβάθμιση όσο και από το ίδιο το MacBook Pro. Τα 8GB RAM είναι επαρκή για εργασίες όπως πλοήγηση στο internet, διαχείριση του e-mail ή χρήση εφαρμογών Office. Αν όμως ο χρήστης ελπίζει να χρησιμοποιήσει το MacBook Pro για οτιδήποτε άλλο που απαιτεί περισσότερους πόρους, όπως γραφική σχεδίαση ή επεξεργασία βίντεο, η αναβάθμιση στα 16GB είναι μονόδρομος.

  • Like 1