Σε ανακοίνωση της, η Apple έκανε γνωστό ότι ανακαλεί κάποια παλαιότερης γενιάς MacBook Pro επειδή η μπαταρία τους μπορεί να υπερθερμανθεί αποτελώντας κίνδυνο για την ασφάλεια.

Η ανάκληση αφορά κυρίως φορητούς υπολογιστές του 15ιντσου MacBook Pro που πωλήθηκαν μεταξύ του Σεπτέμβριου του 2015 και του Φεβρουάριου του 2017, και μπορούν να αναγνωριστούν από τον serial number τους. Πρόκειται για τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν πριν από εκείνα με τον αμφιλεγόμενο σχεδιασμό στο πληκτρολόγιο ή το Touch Bar και τις υποδοχές USB-C. Η Apple λέει πως τα υπόλοιπα MacBook, συμπεριλαμβανομένου και του 13ιντσου MacBook Pro από την ίδια περίοδο δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των χρηστών τους.

Στην ανακοίνωση της, η Αμερικάνικη εταιρεία λέει πως οι υπολογιστές που ανακαλούνται –εθελοντικά- περιέχουν μία μπαταρία που ενδέχεται να υπερθερμανθεί και να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια» και ζήτησε από τους χρήστες των MacBook Pro που έχουν αγοραστεί την περίοδο που αναφέραμε να σταματήσουν να τους χρησιμοποιούν. 

Η εταιρεία δημιούργησε μία σελίδα όπου οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν το serial number του υπολογιστή τους για να διαπιστώσουν αν επηρεάζεται από την ανάκληση. Αν διαπιστωθεί ότι επηρεάζονται από το πρόβλημα, τότε μπορούν να επισκεφτούν  κάποιο Apple Store ή κάποιον εξουσιοδοτημένο πάροχο σέρβις της Apple και η μπαταρία θα αντικατασταθεί δωρεάν.

Η διαδικασία ωστόσο ενδέχεται να κρατήσει μία με δύο εβδομάδες, οπότε και η εταιρεία καλεί τους χρήστες των υπολογιστών που επηρεάζονται να κρατήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους.

C|Net